Waarom een Sweco in uw productieproces?
Alleen de hoogste kwaliteit is goed genoeg
Een trilzeef is een zeefmachine die verontreinigingen kan scheiden van vloeibare producten.
In de chocolade-industrie worden deze zeefmachines gebruikt om onzuiverheden te verwijderen uit de vloeibare chocolade, vóórdat de chocolade in zijn definitieve vorm wordt gegoten, zoals chocoladerepen of chocolade eitjes. Deze harde deeltjes zijn vaak afkomstig van het malen van de cacaobonen of van de binnenkant van de leidingen. Om te verhinderen dat deze deeltjes in het eindproduct terechtkomen, wordt de chocolade gezeefd. Zo zorgen chocolatiers ervoor dat een eersteklas kwaliteitsproduct wordt afgeleverd.
Het bruine goud - Voorkom verspilling, maak van rework een eitje
De prijs van chocolade is de afgelopen jaren fors gestegen – zo sterk zelfs dat het wel het ‘bruine goud’ wordt genoemd. Voor producenten betekent dit dat elke kilo telt. Het voorkomen van verspilling is niet alleen duurzaam, maar ook economisch noodzakelijk. Daar speelt de SWECO zeefmachine perfect op in.
Doordat de Sweco zeefmachine chocolade kan scheiden van noten, kokos of vulling, is vernietiging van misproductie niet langer meer nodig. Zo kan de chocolade worden hergebruikt voor een nieuwe batch en de andere grondstoffen ook!
Ga efficiënt te werk
Voorkom handmatig zeven. Door een geautomatiseerde zeef te gebruiken, voorkomt u handwerk en menselijke fouten. Tijdens het geautomatiseerd zeven houdt u tijd over om andere processtappen uit te voeren.
Daarnaast is de zeefmachine op drie poten gemonteerd. Dit zorgt voor extra hygiëne, omdat je er gemakkelijk onder kunt schoonmaken – essentieel in voedselverwerking.
Waarom 90% van de Belgische chocolatiers een SWECO zeefmachine gebruikt:
De Sweco zeefmachines zijn uniek. Niet voor niets dat 90% van de Belgische chocolatiers een Sweco gebruikt. Waarom? Dankzij deze unieke uitvoeringen:
Verwarmde machine - dubbelwandige scalperbodem
De dubbelwandige scalperbodem zorgt ervoor dat een verwarmde vloeistof, bijvoorbeeld een food grade olie naar keuze, via een labyrint door de machine wordt geleid. Door de lange contacttijd van de warme vloeistof met de Sweco machine, wordt de machine efficiënt opgewarmd. Ideaal voor als de chocolade vloeibaar moet blijven en om stollen van chocolade te voorkomen.
Special ontworpen uitlaat - de 'Shoot'
Uniek voor Sweco zeefmachines: De shoot. Een speciaal ontworpen uitlaat die plakkende verontreinigingen efficiënt van de zeefmachine afvoert. Waar andere zeefmachines bij de uitlaat verstopt raken door ophoping van plakkende deeltjes, zorgt de shoot ervoor dat uw proces ongestoord door kan blijven gaan.
Verwerk hoge volumes door hydrostatische druk
Een simpele, maar effectieve toepassing van de Sweco zeefmachine, is het verhogen van de hydrostatische druk. Door een 'blinde ring' zonder uitlaat op de machine te zetten, verhoogt de hydrostatische druk in de machine. Zo verhoogt u de doorloopsnelheid van de chocolade op de zeef. Dit resulteert in hogere volumes verwerkte chocolade per uur.
Krachtig design in een compact ontwerp
Sweco wordt geroemd om krachtige machines in compacte design te bouwen. Heeft u weinig ruimte, maar toch behoefte aan een zeefmachine? Zelfs de kleine machines zijn in staat uw klus te klaren. De zeefmachines van Sweco zijn er voor zowel de grote als de kleinere chocolatiers.
Hygiëne staat voorop
Door de naadloze afwerking en het design op verhoogde poten, is zowel het schoonmaken binnenin als onder de zeefmachine makkelijker dan ooit.
Meer weten? Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Vul hieronder uw gegevens in, en ons team neemt snel contact met u op. Wij helpen u graag verder!Kom in contact