BorsoPleat High Flow filters

BorsoPleat-MAX 740

BorsoPleat-HF is een High Flow filterkaars gemaakt om grote hoeveelheden vloeistof te filtreren. De BorsoPleat-HF High flow filters zijn ontwikkeld voor industriële processen waar hoge prestaties vereist zijn, in combinatie met lage drukverlies en een hoge vuilcapaciteit.  

BorsoPleat High Flow filters
High geplisseerde filterkaarsen glasvezel en polypropyleen
Een high flow filterkaars speciaal ontwikkeld voor het filtreren van hoge volumes en met een grote diversiteit aan deeltjes. Dit type filterkaars kan geproduceerd worden met acht filtratielagen wat voor een echte dieptewerking zorgt.
High flow filterkaarsen 740 type
Een high flow filterkaars die tot 14 Kg vuil per 40 inch lengte op kan vangen. Beschikbaar in verschillende fijnheden. Dit type filter is uitermate geschikt voor toepassingen met veel vervuiling.
High flow filterkaars, BIG ONE filter

Een High Flow filterkaars gemaakt van polypropyleen of glasvezel. Beschikbaar vanaf 0.5um tot 100um en in lengtes van 20, 40, 60 en 80inch. High flow filterkaarsen zijn speciaal ontwikkeld voor toepassingen met zeer hoge flows.

Highflow filter cartridges

De BorsoPleat High Flow filters combineren de voordelen van een zakfilter met een hoge vuilopnamecapaciteit en een hoge doorstroomsnelheid, met het grote oppervlak van een gepliseerde filterkaars. De high flow filters van de Borsopleat range kunnen per filterkaars tot 110m3 per uur aan. Het is de perfecte oplossing voor industrieën, van lokale waterautoriteiten tot frisdrankfabrikanten of toepassingen die grote hoeveelheden vloeistof met hoge efficiëntie bij lage drukval moeten filteren. Elke cartridge is gemaakt van materialen die geschikt zijn voor voedselcontact en voldoen aan de FDA-normen, ideaal voor toepassingen in gemeentelijke watervoorziening en voedsel- en drankenindustrie. Door de gelaagde poriënstructuur met een gevarieerde poriëndichtheid kan er meer vuil worden vastgehouden, waardoor de levensduur van de cartridge wordt verlengd. High Flow cartridges vereisen veel minder onderhoud dan andere cartridge-oplossingen. Een enkele High Flow met zijn grote diameter van 6 inch kan meerdere kleinere cartridges vervangen met 63 x 10 inch geplooide cartridges, wat overeenkomt met de doorstroom van een enkele 60 inch High Flow. De polypropyleen High Flow cartridge heeft een efficiëntie van 99,8% en biedt uitstekende chemische compatibiliteit en uitzonderlijk hoge doorstroomsnelheden tot 82°C. De Highflow filteroptie van glasvezel biedt een nog grotere efficiëntie dan polypropyleen, namelijk 99,98% (absoluut), zonder significante invloed op de doorstroomsnelheid en met nog lagere drukval en de mogelijkheid om te werken bij temperaturen tot 121°C. High Flow cartridges hebben een grote O-ringafdichting die zorgt voor een veilige verbinding en voorkomt omleiding, met een stroompatroon van binnen naar buiten dat mogelijke besmetting bij vervanging van de cartridge voorkomt. Cartridges hebben ook een glasvezelversterkte eindkap met geïntegreerde handgreep voor gemakkelijke en veilige vervanging van de cartridge.

De BorsoPleat-High Flow filtercartridges zijn de perfecte oplossing voor industrieën die grote hoeveelheden vloeistof met hoge efficiëntie bij lage drukval moeten filteren. Met uitstekende doorstroomsnelheden tot 110m3/uur bieden deze cartridges de voordelen van een zakfilter met een hoge vuilopnamecapaciteit en de grote oppervlakte van een geplooide cartridge.

Het gebruik van High Flow cartridges vermindert de onderhoudskosten en verhoogt de operationele efficiëntie, omdat slechts één High Flow cartridge met zijn grote diameter van 6 inch meerdere kleinere cartridges kan vervangen. Bovendien zijn deze cartridges gemaakt van materialen die geschikt zijn voor voedselcontact en voldoen ze aan de FDA-normen, wat ze ideaal maakt voor toepassingen in de gemeentelijke watervoorziening en de voedsel- en drankenindustrie.

De Highflow filteroptie van glasvezel biedt nog grotere efficiëntie dan polypropyleen en heeft een efficiëntie van 99,98% (absoluut), zonder significante invloed op de doorstroomsnelheid en met nog lagere drukval en de mogelijkheid om te werken bij temperaturen tot 121°C. De polypropyleen High Flow cartridge biedt een efficiëntie van 99,8% en biedt uitstekende chemische compatibiliteit en uitzonderlijk hoge doorstroomsnelheden tot 82°C.

Met de multi-layered, graded pore density bieden High Flow cartridges een grotere vuil-opname capaciteit en een verhoogde cartridge levensduur. De cartridges hebben ook een glasvezelversterkte eindkap met geïntegreerde handgreep voor gemakkelijke en veilige vervanging van de cartridge.

Ontdek de voordelen van de High Flow filters van Van Borselen: hoge doorstroomsnelheid tot 110m3/uur, grote vuilopnamecapaciteit en efficiëntie tot 99,98%. Deze cartridges zijn ideaal voor industrieën die grote hoeveelheden vloeistof met hoge efficiëntie bij lage drukval moeten filteren. De Borsopleat High flow filters verminderen onderhoudskosten en zijn geschikt voor voedsel- en dranktoepassingen. Kies voor de BorsoPleat- High Flow filters voor uitstekende prestaties en gemakkelijke vervanging. Neem vandaag nog contact op voor oplossingen op maat voor jouw specifieke toepassing. Kies voor de BorsoPleat-High Flow filtercartridges voor uitstekende filterprestaties en operationele efficiëntie. Neem vandaag nog contact op met onze deskundige technici voor meer informatie en oplossingen op maat voor jouw specifieke toepassing. Kies voor de BorsoPleat-High Flow filtercartridges voor uitstekende filterprestaties en operationele efficiëntie. Neem vandaag nog contact op met onze deskundige technici voor meer informatie en oplossingen op maat voor jouw specifieke toepassing.

 

Veel gestelde vragen: 

 

 1. Wat zijn high flow filterkaarsen?
  High flow filterkaarsen zijn filters die zijn ontworpen om een ​​hoge doorstromingssnelheid te bieden bij het zuiveren van vloeistoffen.
 2. Waar worden high flow filters gebruikt?
  Ze worden gebruikt in verschillende toepassingen, zoals de voedingsmiddelenindustrie, waterbehandeling en industriële processen.
 3. Wat zijn de voordelen van high flow filterkaarsen?
  High flow filterkaarsen bieden efficiënte filtratie, hoge doorstromingssnelheid, optimale zuivering en verminderde onderhoudskosten.
 4. Hoe werken high flow filterkaarsen?
  Ze werken door vloeistoffen door een filtratiemedium te leiden, waarbij deeltjes en verontreinigingen worden verwijderd terwijl de vloeistof wordt doorgelaten.
 5. Welke soorten verontreinigingen kunnen high flow filterkaarsen verwijderen?
  Ze kunnen verschillende verontreinigingen verwijderen, waaronder deeltjes, sediment, bacteriën en andere onzuiverheden in vloeistoffen.
 6. Hoe lang gaan high flow filterkaarsen mee?
  De levensduur van highflow filters varieert afhankelijk van factoren zoals het type filtratiemateriaal en de mate van verontreiniging. Het regelmatig onderhouden en vervangen van de kaarsen kan hun levensduur verlengen.
 7. Zijn high flow filterkaarsen herbruikbaar?
  Dit hangt af van het specifieke type filterkaars. Sommige kunnen worden gereinigd en opnieuw worden gebruikt, terwijl andere ontworpen zijn voor eenmalig gebruik.
 8. Zijn er verschillende formaten high flow filterkaarsen beschikbaar?
  Ja, high flow filterkaarsen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en configuraties om te voldoen aan de specifieke behoeften van verschillende toepassingen. De meest voorkomende maten zijn 20, 40, 60 en 80inch.
 9. Welk type filtratiemedia wordt gebruikt in high flow filterkaarsen?
  High flow filterkaarsen kunnen verschillende filtratiemedia bevatten, zoals cellulose, polypropyleen, actieve koolstof of keramiek, afhankelijk van de toepassing.
 10. Zijn high flow filterkaarsen compatibel met bestaande filtratiesystemen?
  nee, highflow filters hebben speciale behuizingen nodig.