Membraan filterskaarsen

BorsoPTFE

Van Borselen Filters levert een grote diversiteit aan membraanfilters. De typische constructie van een membraanfilter zorgt voor een groot filteroppervlak. Het polymeer geplisseerde media past in een relatief kleine omgeving. Het resultaat hiervan is een filter met hoge doorstroming "flow rates" en lager drukverliezen over het filter. Deze filters zijn ideaal voor kritische applicaties in de farmacie, dranken, fijne chemicaliën en semi-conductor. 

Membraan filterskaarsen
Dual layer polyethersulfone filterkaars
Een dubbellaags Polyethersulfone membraanfilterkaars. Het filter is uitermate geschikt voor het filtreren van ongewenst microbiologische vervuiling.
Membraanfilterkaars
Een dubbellaags membraanfilterkaars speciaal ontwikkeld voor het filtreren van wijn én bier.
Nylon 6.6 membrane filter
Een membraanfilterkaars gemaakt van asymmetrisch nylon 6.6 membraan.
BorsoTEF

BorsoTef is een geplisseerd PTFE-membraan filterkaars met PFA Binnen en buitenkern. Verkrijgbaar in 0.05 tot 10µm en in lengtes tot 40inch. 

Capsulefilter met een PTFE membraan

BorsoCap PTFE capsulefilter is een membraancapsule, voorzien van geplisseerd PTFE-filtermateriaal. Verkrijgbaar in verschillende fijnheden en afmetingen. 

Polypropyleen capsule voor inkt

BorsoCap PP capsulefilter is een geplisseerde capsule, voorzien van geplisseerd PVDF membraan. Verkrijgbaar in verschillende fijnheden en afmetingen. 

Full range Junior filters PTFE

Een volledige range Pes Junior style filterkaarsen gemaakt van een polyetersulfone membraan. 

Full range Junior filters PTFE

Een volledige range PTFE Junior style filterkaarsen gemaakt van een hydrofobe PTFE membraan. Het hydrofobe membraan maakt het filter uitermate geschikt voor het steriel filtreren van gassen en lucht. 

BorsoCap-Sip a NovaSip alternative

BorsoCap-SIP capsulefilter is een PTFE membraancapsule, speciaal ontwikkeld voor het filtreren van steriele lucht en gas in bioframacutische toepassingen. De BorsoCap-Sip is een capsule filter welke inline gesteriliseerd kan worden met stoom. 

polyethersulfone membraan filterkaars
Een enkellaags Polyetersulfon membraanfilterkaars voor het filtreren van micro-organismen uit vloeistoffen. Het filter is te verkrijgen vanaf 0.01micron t/m 1.2 micron en vanaf 5 inch t/m 40 inch lengte.
PTFE hydrofobe membraan filter

Een hydrofobe PTFE membraanfilterkaars. Het hydrofobe membraan maakt het filter uitermate geschikt voor het steriel filtreren van gassen en lucht. 

BorsoPes-Aqua een Polyethersulfone membraan filterkaars

De BorsoPES-Aqua is een PES (polyethersulphone) membraan filterkaars. De BorsoPes-Aqua Membraan Filterkaars is beschikbaar in micronages 0.04 micron, 0.1 micron, 0.2 micron. Het is ontworpen voor toepassingen zoals het verwijderen van micro-organismen of ultrafijne deeltjes. Dit is een perfecte filterkaars voor water filtratie.

Membraanfilter

Membraanfilters zijn te verkrijgen in verschillende afmetingen, fijnheden, materialen en eindkap-connecties. Gebruikt u momenteel al membraanfilters en wenst u een alternatief van uw huidige filter, neem dan contact op Van Borselen Filters via 0031 (0)79 34 123 14 of via Info@vanborselen.nl. Van Borselen Filters heeft op alle merken een passend alternatief en staat voor het ontwikkelen van de beste productkwaliteit van membraanfilters.

Wat is een membraan?

Het membraan werkt als een barrière die het scheiden van de deeltjes mogelijk maakt. Het membraan bestaat uit vele microporiën, die de deeltjes groter dan een bepaalde grootte vasthouden, terwijl een vloeistof of gas wordt doorgelaten.

Membraanfilters voor microfiltratie

Membraanfiltratie is een geavanceerde filtratietechniek die gebruikmaakt van filterkaarsen met membraanmaterialen, zoals PTFE (polytetrafluorethyleen), PES (polyethersulfon), PVDF (polyvinylideenfluoride) en nylon. Deze materialen worden gewaardeerd vanwege hun uitstekende chemische bestendigheid, thermische stabiliteit en membranen met fijne en kleine poriën om microfiltratie mogelijk te maken.

Gebruik van het membraanfilter

  • PTFE-membraanfilterkaarsen zijn ontworpen om hun uitstekende chemische weerstand en zijn ideaal voor toepassingen waar agressieve chemicaliën aanwezig zijn. Ze bieden uitstekende retentie van deeltjes en micro-organismen, waardoor ze geschikt zijn voor kritische filtratietoepassingen in de farmaceutische industrie, bij voedingsmiddelen en dranken, evenals in de semi conductor-industrie. PTFE-membraanfiltratie wordt ook toegepast op (opslag)tanks om deze te beluchten. Dit type materiaal is geschikt voor het filteren van gassen.
  • PES-membraanfilters combineren hoge doorstromingssnelheden met een uitstekende retentie van micro-organismen. Ze zijn geschikt voor het filteren van vloeistoffen met een breed scala aan pH-waarden en zijn bestand tegen sterilisatieprocessen, zoals autoclaveren. PES-membraanfilterkaarsen worden veel gebruikt in de farmaceutische industrie, biotechnologie, drankenindustrie en andere kritische toepassingen.
  • PVDF-membraanfilterkaarsen bieden een uitstekende weerstand tegen zowel zuren als basen, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan chemische toepassingen. Ze hebben een hoge thermische stabiliteit en kunnen worden gebruikt bij temperaturen tot 100°C. PVDF-membraanfilterkaarsen worden vaak gebruikt in de chemische verwerking, de halfgeleiderindustrie, en de behandeling van agressieve chemicaliën. 

Al onze membraanfilters zijn verkrijgbaar in verschillende poriegroottes variërend van 0.1 μm tot en met 1.0 μm. 
 

Flexibiliteit in materialen

De membraanfilterkaarsen zijn in verschillende materialen verkrijgbaar, zo zijn ze gemaakt van PTFE, PES en PVDF en bieden betrouwbare filtratieoplossingen voor diverse toepassingen waar een fijne filtratie en/of chemische weerstand vereist is. Door de nauwkeurige poriegrootte van het materiaal en efficiënte filtratiecapaciteit kunnen ze deeltjes, micro-organismen en andere verontreinigingen effectief verwijderen, terwijl ze de gewenste vloeistofstroming behouden. Daarnaast zorgen verschillende eindkap-connecties voor extra betrouwbaarheid van een goede afsluiting in het filterhuis.

Verschillende producten

De reguliere membraanfilterkaars is een product dat net als andere filterkaarsen in een behuizing wordt geplaatst. Dit product is verkrijgbaar in verschillende lengtes, variërend van 10" tot en met 40" lengte. Daarnaast zijn verschillende code-aansluitingen verkrijgbaar, zodat de filters goed aansluiten in de behuizing waardoor bypass van vervuiling wordt vermeden.

Voor alle toepassingen geldt dat PTFE-, PES- en PVDF-membraanfilterkaarsen kunnen worden geselecteerd op basis van de gewenste chemische compatibiliteit, temperatuurbestendigheid en filtratiedoelen. Naast de reguliere membraanfilterkaarsen, zijn er ook andere varianten beschikbaar, zoals junior filterkaarsen, capsules en dubbel-laags membraanfilterkaarsen, die unieke voordelen bieden in specifieke filtratietoepassingen.

  • Dubbel-laags membraanfilterkaarsen bestaan uit twee lagen membraanmateriaal met verschillende eigenschappen, zoals poriegrootte en retentiecapaciteit. De buitenste laag fungeert als een voorfilter om grove deeltjes en verontreinigingen tegen te houden, terwijl de binnenste laag een fijnere filtratie biedt voor het verwijderen van micro-organismen en fijne deeltjes. Deze constructie zorgt voor een efficiëntere membraanfiltratie en een langere levensduur van de filterkaars. Dubbel-laags membraanfilterkaarsen worden vaak gebruikt in toepassingen waar een hoge filtratie-efficiëntie vereist is, zoals in de farmaceutische industrie, elektronica-industrie en drankenindustrie.
  • Junior filterkaarsen zijn kleinere varianten van standaard membraanfilterkaarsen. Ze komen voor in de lengte 2.5" en 5". Deze membranen zijn zeer geschikt voor lab- of small scale applicaties waarbij het eindproduct steriel moet zijn. De junior filterkaarsen zijn beschikbaar met een grote of een kleine diameter, afhankelijk van de benodigde flow van uw proces.
  • Capsules zijn membranen verwerkt in een kunststof omhulsel. Deze filters zijn een filterkaars en behuizing ineen. Deze technologie is geschikt voor single use applicaties of applicaties waarbij het eindproduct steriel moet zijn. 

Zowel junior membranen, capsules en de dubbel-laags technologie bieden extra mogelijkheden en voordelen ten opzichte van standaard membraanfilterkaarsen. Ze kunnen worden afgestemd op specifieke filtratiebehoeften, zoals gecombineerde filtratie of verbeterde retentiecapaciteit. Deze geavanceerde filteroplossingen bieden efficiënte filtratie en helpen bij het waarborgen van de kwaliteit en zuiverheid van vloeistoffen in verschillende industriële processen.

 
Bij het selecteren van de juiste filterkaarsvariant, zoals junior filterkaarsen, capsules of dubbel-laags membraanfilterkaarsen, is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke filtratie-eisen en vereisten van uw toepassing. Raadpleeg een van onze specialisten voor advies op maat en om de meest geschikte filterkaarsoplossing te kiezen voor uw membraanfiltratie.

Kortom, membraanfiltratie biedt een geavanceerde oplossing voor het zuiveren van vloeistof. Met verschillende membraanmaterialen zoals PTFE, PES,  PVDF en nylon kunnen membraanfilterkaarsen efficiënt deeltjes, micro-organismen en verontreinigingen verwijderen. Deze filterkaarsen zijn geschikt voor diverse toepassingen, variërend van kritische filtratie in de farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie tot het behandelen van agressieve chemicaliën in de chemische verwerking. Bovendien zijn er varianten beschikbaar, zoals junior filterkaarsen, capsules en dubbel-laags membraanfilterkaarsen, die extra mogelijkheden bieden voor specifieke filtratiebehoeften.

Neem contact op met onze specialisten voor een persoonlijk advies en wij adviseren u bij het kiezen van de juiste filterkaarsoplossing voor uw membraanfiltratie.