Filterkaarsen

Wij leveren Meltblown filterkaarsen

Van Borselen heeft een volledig programma filterkaarsen voor de farmacie, de chemische industrie en voor de productie van voedingsmiddelen en dranken. De kaarsfilters van Van Borselen Filters zijn verkrijgbaar vanaf 0.2µm tot enkele millimeters, evenals in verschillende materialen. Filterkaarsen zijn verkrijgbaar als dieptefilterkaarsen, membraanfilterkaarsen, actiefkoolfilterkaarsen, geplisseerde filterkaarsen en meer.

 

 

Filterkaarsen
Full range Junior filters PTFE

Een volledige range Pes Junior style filterkaarsen gemaakt van een polyetersulfone membraan. 

Full range Junior filters PTFE

Een volledige range PTFE Junior style filterkaarsen gemaakt van een hydrofobe PTFE membraan. Het hydrofobe membraan maakt het filter uitermate geschikt voor het steriel filtreren van gassen en lucht. 

BorsoTEF

BorsoTef is een geplisseerd PTFE-membraan filterkaars met PFA Binnen en buitenkern. Verkrijgbaar in 0.05 tot 10µm en in lengtes tot 40inch. 

filterkaars water
BorsoCrypto Kaarsenfilter worden gebruikt voor de bestrijding van Cryptosporidium-ocysten in water dat gebruikt wordt in de voedingsmiddelen-, dranken- en de waterindustrie.
Polypropyleen capsule voor inkt

BorsoCap PP capsulefilter is een geplisseerde capsule, voorzien van geplisseerd PVDF membraan. Verkrijgbaar in verschillende fijnheden en afmetingen. 

Glasvezel filterkaarsen
Een glasvezelfilterkaars met een zeer groot geplisseerd oppervlakte dat zorgt voor een lage drukval bij hoge flows.
Geplisseerd polypropyleen absoluut filterkaars
Een polypropyleen geplisseerde filterkaars die uit acht filterlagen bestaat. Deze acht lagen zorgen ervoor dat het filter uitermate geschikt is voor vloeistoffen met een grote diversiteit aan deeltjes.
Gepliseerd filter code 7/226+ fin
Een geplisseerd filter gemaakt van polypropyleen. Het filter heeft een absoluut ratio (Bèta 5000) en is te verkrijgen in verschillende fijnheden en lengtes.
High flow filterkaars, BIG ONE filter

Een High Flow filterkaars gemaakt van polypropyleen of glasvezel. Beschikbaar vanaf 0.5um tot 100um en in lengtes van 20, 40, 60 en 80inch. High flow filterkaarsen zijn speciaal ontwikkeld voor toepassingen met zeer hoge flows.

High geplisseerde filterkaarsen glasvezel en polypropyleen
Een high flow filterkaars speciaal ontwikkeld voor het filtreren van hoge volumes en met een grote diversiteit aan deeltjes. Dit type filterkaars kan geproduceerd worden met acht filtratielagen wat voor een echte dieptewerking zorgt.
High flow filterkaarsen 740 type
Een high flow filterkaars die tot 14 Kg vuil per 40 inch lengte op kan vangen. Beschikbaar in verschillende fijnheden. Dit type filter is uitermate geschikt voor toepassingen met veel vervuiling.
PTFE mini  tank filter

PTFE-membraan filterkaars speciaal ontworpen voor het steriel beluchten en ontluchten van uw opslagtanks of voor gebruik als een vacuum break op uw autoclave.

Filterkaars en Filterkaarsen

Van Borselen FIlters heeft een zeer uitgebereid programma kaars filters, bijna voor iedere toepassingen kunnen wij u voor zien van de juiste filterkaarsen. Zo Leveren wij onder andere:

Dieptefilterkaarsen

Kaarsenfilters met een dieptewerking worden vaak ingezet in toepassingen met een grote diversiteit aan deeltjes of als de vervuiling bestaat uit vervormbare deeltjes. Dieptefilters bestaan uit een dik filtermedium welke vaak is opgebouwd uit meerdere lagen. Hierdoor is dit type kaarsenfilter instaat om deeltjes zowel aan de oppervlakte van het filter als in het medium zelf worden afgevangen. De dieptefilters zijn te verkrijgen in de range van 0.5µm tot met 200µm en in verschillende materialen. Een diepte kaarsenfilter is uitermaten geschikt als voorfilter ter bescherming van uw eindfilter of als filterkaars voor water. Diepte filterkaarsen zijn zowel te verkijgen in meltblown filterkaarsen als in geplisserde filterkaarsen. Van Borselen adviseerd graag welke diepte filterkaarsen geschikt zijn voor uw proces. 

Enkele voorbeelden van dieptefilterkaarsen zijn de BorsoSpun meltblown kaarsenfilter, De BorsoKlean filterkaarsen en de BorsoPleat-K filterkaarsen, BorsoSpun polyster meltblown kaarsenfilter

Oppervlakte- of geplisseerde filterkaarsen

Geplisseerde kaarsenfilters zijn filterkaarsen met een groot oppervlakte. Dit grote oppervlakte zorgt voor een lage weerstand en een hogere flow ten opzichten van een dieptefilter. Geplisseerde filterkaarsen zijn te verkrijgen vanaf 0.2µm tot 1000µm.  Het Gepliseerde kaarsenfilter is te verkrijgen met verschillende aansluitingen, lengtes, o-ring materialen. Een gepliseerde kaarsfilter voor water filtratie is een veel voorkomende toepassing.

Enkele voorbeelden van geplisseerde filterkaarsen zijn de Borsopleat-P, Borsopleat-M en de Borsopleat-HF.

Membraan filterkaarsen

Membraan kaarsenfilters zijn filterkaarsen welke een poreus membraan hebben. Dit type filter wordt vaak gebruikt om microbiële stabiliteit te verkrijgen van uw gas of vloeistof. Het afvangen van de contaminatie gebeurt bij een membraan filterkaars aan het oppervlakte. De geplisseerde structuur in combinatie met de absoluut-ratio van het poreuze membraan maken de membraan filter de ideale oplossing voor toepassingen waarbij hogen eisen aan het eindproduct worden gesteld. Het membraan kan gemaakt worden van polyethersulfone (pes filterkaarsen), PTFE, PVDF., Nylon 6.6 en meer. 
 
Enkele voorbeelden van membraan filterkaarsen zijn de BorsoPES (pes filterkaarsen), BorsoNylon en de BorsoPTFE, BorsoPVDF

coalescers

Van Borselen heeft zich gespecialiseerd in retrofit coalescers kaarsfilters en zijn directe vervangers voor uw bestaande Coalescers filterkaarsen. De coalescers van Van Borselen hebben de kwaliteit die u van ons gewend bent met de voordelen van snelle levering en goede prijzen. De Coalescer filterkaarsen zijn een op een vervangbaar in u bestaande installaties en behoeft dus geen aanpassingen aan uw bestaande filterhuizen gedaan te worden. Van Borselen biedt alternatieven op: Parker,  3M, Hydac, Dollinger, Filtration group, Peco, Eaton, Donaldson Peerless, SPX, Southwest filter, Pentair, GEA, Amazon, Eaton and meer. Naast de coalescer filterkaarsen hebben wij ook een compleet programma filterhuizen voor coalescers. De Coalescer filters zijn ideaal voor het scheiden van water en olie. Een kaarsfilter water scheidingings filterkaars.  

Gewikkelde filterkaarsen

gewikkelde filterkaarsen bieden een uitstekende economische oplossing voor het verwijderen van deeltjes bij minder critische toepassingen. De gewikkelde filterkaarsen worden gewikkeld met touw hierdoor zijn dit type filterkaarsen ook bekend als touw filters. Het filtermateriaal is beschikbaar in katoen, polypropyleen, nylon, glasvezel en Ryton. Een gewikkeld kaarsfilters kunnen met een RVS kern geproduceerd worden wat ervoor zorgt dat hij geschikt is voor zeer hoge temperaturen. 

Metalen FIlterkaarsen

Metalen filterkaarsen zijn uitermaten geschikt voor toepassingen met zeer hoge temparaturen en drukken. Ze kunnen in tal van verschillende materialen gemaakt worden zowel cilindrisch als geplisseerd. De filterkaarsen van poreuze materialen zijn uitermaten geschikt voor cake filtratie of als catalyst recovery systeem. Filterkaarsen van poreuze materialen zijn te verkijgen in lengtes tot 40 inch. 

 

Overig:

De Fijnheid van filterkaarsen worden aangegeven in micron en hierdoor staat een filterkaars ook wel bekend als een micro filterkaars. Eén micron is een duizendste van een milimeter. Een micro filterkaars van 1000 micron staat dus gelijk aan 1milimeter.