Filterkaarsen

Wij leveren Meltblown filterkaarsen

Van Borselen heeft een volledig programma filterkaarsen voor de farmacie, de chemische industrie en voor de productie van voedingsmiddelen en dranken. De kaarsfilters van Van Borselen Filters zijn verkrijgbaar vanaf 0.2µm tot enkele millimeters, evenals in verschillende materialen. Filterkaarsen zijn verkrijgbaar als dieptefilterkaarsen, membraanfilterkaarsen, actiefkoolfilterkaarsen, geplisseerde filterkaarsen en meer.

 

 

Filterkaarsen
JNC CP depth filter

JNC CP Filterelementen hebben een uniforme structuur en zijn vervaardigd van PP-vezel met een PE-coating voor verbeterde dieptefiltratie. DIt maakt de filterkaarsen ideaal voor het verwijderen van vervormbare deeltjes. 

Gewikkelde filterkaarsen, string Wound big bleu

BorsoWound Big Blue filters kaarsen zijn een touw gewonden filterkaars met een diameter van 11.4cm. wat resulteerd is een hoge flow in een compact ontwerp. beschikbaar in verschillende maten en materialen. 

JNC CP depth filter

De JNC CPH-dieptefilterkaarsen bestaat uit 100% polyestervezels, wat zorgt voor uitstekende chemische bestendigheid en is geschikt voor filtratie bij hoge temperaturen (max120c). 

JNC CP depth filter

JNC CP2 Filterelementen hebben een uniforme structuur en zijn vervaardigd van PP-vezel met een PE-coating voor verbeterde dieptefiltratie. DIt maakt de filterkaarsen ideaal voor het verwijderen van vervormbare deeltjes. 

JNC CP depth filter

JNC's BM een polypropyleen Bicomponent-filterpatronen, waar echte dieptefiltratie samengaat met een absoluut filter retentie. 

Big bleu filtercartridge meltblown

Een Big blue meltblown filterkaars.  Deze filterkaars hebben een diameter van 11,4cm waardoor ze een hoge flow aan kunnen in een compact ontwerp. Deze dieptefilterkaars is uitermate geschikt voor producten met een variatie aan deeltjesgrootten.

polypropyleen, meltblown filterkaarsen
Een polypropyleen meltblown dieptefilter. Deze filterkaars is beschikbaar in veel verschillende fijnheden en lengtes. Deze dieptefilterkaars is uitermate geschikt voor producten met een variatie aan deeltjesgrootten.
Nylon Meltblown filterkaarsen
een nylon meltblown filterkaars die beschikbaar is in verschillende lengtes en fijnheden. Dit type filterkaars is uitermate geschikt voor processen met een hoge temperatuur.
Polyester meltblown filterkaars

Een polyester meltblown filterkaars, beschikbaar in verschillende fijnheden en lengtes. Polyester is uitermate geschikt voor het filtreren van agressieve vloeistoffen of voor processen met een hoge temperatuur.

Meltblown polypropylene filterkaars
Een absoluut rated meltblown filterskaars, beschikbaar in verschillende materialen en fijnheden. Deze diepte filterkaars is uitermate geschikt voor producten met een variatie aan deeltjes grootte.
Glasvezel filterkaarsen
Een glasvezelfilterkaars met een zeer groot geplisseerd oppervlakte dat zorgt voor een lage drukval bij hoge flows.
Geplisseerd polypropyleen absoluut filterkaars
Een polypropyleen geplisseerde filterkaars die uit acht filterlagen bestaat. Deze acht lagen zorgen ervoor dat het filter uitermate geschikt is voor vloeistoffen met een grote diversiteit aan deeltjes.

Filterkaars en Filterkaarsen

Van Borselen FIlters heeft een zeer uitgebereid programma kaars filters, bijna voor iedere toepassingen kunnen wij u voor zien van de juiste filterkaarsen. Zo Leveren wij onder andere:

Dieptefilterkaarsen

Kaarsenfilters met een dieptewerking worden vaak ingezet in toepassingen met een grote diversiteit aan deeltjes of als de vervuiling bestaat uit vervormbare deeltjes. Dieptefilters bestaan uit een dik filtermedium welke vaak is opgebouwd uit meerdere lagen. Hierdoor is dit type kaarsenfilter instaat om deeltjes zowel aan de oppervlakte van het filter als in het medium zelf worden afgevangen. De dieptefilters zijn te verkrijgen in de range van 0.5µm tot met 200µm en in verschillende materialen. Een diepte kaarsenfilter is uitermaten geschikt als voorfilter ter bescherming van uw eindfilter of als filterkaars voor water. Diepte filterkaarsen zijn zowel te verkijgen in meltblown filterkaarsen als in geplisserde filterkaarsen. Van Borselen adviseerd graag welke diepte filterkaarsen geschikt zijn voor uw proces. 

Enkele voorbeelden van dieptefilterkaarsen zijn de BorsoSpun meltblown kaarsenfilter, De BorsoKlean filterkaarsen en de BorsoPleat-K filterkaarsen, BorsoSpun polyster meltblown kaarsenfilter

Oppervlakte- of geplisseerde filterkaarsen

Geplisseerde kaarsenfilters zijn filterkaarsen met een groot oppervlakte. Dit grote oppervlakte zorgt voor een lage weerstand en een hogere flow ten opzichten van een dieptefilter. Geplisseerde filterkaarsen zijn te verkrijgen vanaf 0.2µm tot 1000µm.  Het Gepliseerde kaarsenfilter is te verkrijgen met verschillende aansluitingen, lengtes, o-ring materialen. Een gepliseerde kaarsfilter voor water filtratie is een veel voorkomende toepassing.

Enkele voorbeelden van geplisseerde filterkaarsen zijn de Borsopleat-P, Borsopleat-M en de Borsopleat-HF.

Membraan filterkaarsen

Membraan kaarsenfilters zijn filterkaarsen welke een poreus membraan hebben. Dit type filter wordt vaak gebruikt om microbiële stabiliteit te verkrijgen van uw gas of vloeistof. Het afvangen van de contaminatie gebeurt bij een membraan filterkaars aan het oppervlakte. De geplisseerde structuur in combinatie met de absoluut-ratio van het poreuze membraan maken de membraan filter de ideale oplossing voor toepassingen waarbij hogen eisen aan het eindproduct worden gesteld. Het membraan kan gemaakt worden van polyethersulfone (pes filterkaarsen), PTFE, PVDF., Nylon 6.6 en meer. 
 
Enkele voorbeelden van membraan filterkaarsen zijn de BorsoPES (pes filterkaarsen), BorsoNylon en de BorsoPTFE, BorsoPVDF

coalescers

Van Borselen heeft zich gespecialiseerd in retrofit coalescers kaarsfilters en zijn directe vervangers voor uw bestaande Coalescers filterkaarsen. De coalescers van Van Borselen hebben de kwaliteit die u van ons gewend bent met de voordelen van snelle levering en goede prijzen. De Coalescer filterkaarsen zijn een op een vervangbaar in u bestaande installaties en behoeft dus geen aanpassingen aan uw bestaande filterhuizen gedaan te worden. Van Borselen biedt alternatieven op: Parker,  3M, Hydac, Dollinger, Filtration group, Peco, Eaton, Donaldson Peerless, SPX, Southwest filter, Pentair, GEA, Amazon, Eaton and meer. Naast de coalescer filterkaarsen hebben wij ook een compleet programma filterhuizen voor coalescers. De Coalescer filters zijn ideaal voor het scheiden van water en olie. Een kaarsfilter water scheidingings filterkaars.  

Gewikkelde filterkaarsen

gewikkelde filterkaarsen bieden een uitstekende economische oplossing voor het verwijderen van deeltjes bij minder critische toepassingen. De gewikkelde filterkaarsen worden gewikkeld met touw hierdoor zijn dit type filterkaarsen ook bekend als touw filters. Het filtermateriaal is beschikbaar in katoen, polypropyleen, nylon, glasvezel en Ryton. Een gewikkeld kaarsfilters kunnen met een RVS kern geproduceerd worden wat ervoor zorgt dat hij geschikt is voor zeer hoge temperaturen. 

Metalen FIlterkaarsen

Metalen filterkaarsen zijn uitermaten geschikt voor toepassingen met zeer hoge temparaturen en drukken. Ze kunnen in tal van verschillende materialen gemaakt worden zowel cilindrisch als geplisseerd. De filterkaarsen van poreuze materialen zijn uitermaten geschikt voor cake filtratie of als catalyst recovery systeem. Filterkaarsen van poreuze materialen zijn te verkijgen in lengtes tot 40 inch. 

 

Overig:

De Fijnheid van filterkaarsen worden aangegeven in micron en hierdoor staat een filterkaars ook wel bekend als een micro filterkaars. Eén micron is een duizendste van een milimeter. Een micro filterkaars van 1000 micron staat dus gelijk aan 1milimeter.