Filterhuizen FSI / Pall vervanging

Pall / FSI heeft onlangs aangekondigd te stoppen met de productie van hun filterzakken en filterkaarsen. De productie van alle Pall / FSI ® producten zal per 31 december 2020 stoppen.

Van Borselen Filters heeft het complete assortiment aan filterhuizen die de FSI/ Pall filterhuizen kunnen vervangen. Ook hebben we een compleet assortiment aan Pall fsi filter parts en onderdelen:  Filterkorven, pakkingen, o-ringen, drijvers en magneten.

 

We zijn er trots op dat de klant, in 95% van de gevallen, zonder problemen gebruik kan maken van onze alternatieve filters, wat vaak een aanzienlijke kostenbesparing oplevert.

Voor meer informatie, neem gerust contact op via: +31(0)79-3412314 or info@vanborselen.nl

FSPN FILTER HUIZEN PALL / FSI
Module Filterhuis

De Module filterhuizen van Van Borselen Filters zijn hoogwaardige roestvast staal filterhuis geschikt voor filtermodules en lenticulair filters, ontwikkeld en geproduceerd voor dagelijks gebruik. Het systeem is ontwikkeld zodat dieptefiltratie kan worden gedaan zonder "drip loss". Door de vele mogelijke opties op dit filterhuis is deze altijd optimaal uit te voeren voor uw specifieke toepassing. 

Horizontal Lenticular module Filter housing

De Horizontale filter module filterhuizen zijn beschikbaar voor 16" dubbel open lenticular modules met vlakke pakkingen (DOE). Deze filterbehuizing is gemaakt van rvs 316L en heeft een zeer robuust design, hierdoor is het geschikt voor dagelijks gebruik. Het gesloten systeem maakt dieptefiltratie mogelijk in een gesloten systeem. 

PVDF and Polypropyleen filterhuis Kunststof

Voor toepassingen waar corrosieve of chemische vloeistoffen gefilterd worden waar RvS niet geschikt is leveren wij PVDF of Polypropylene Filterkaarsen Filterhuizen. 

PVDF and Polypropyleen filterhuis Kunststof

Voor toepassingen waar corrosieve of chemische vloeistoffen gefilterd worden waar RvS niet geschikt is leveren wij PVDF of Polypropylene filterzakken filterhuizen.

Polypropyleen X100 filterhuis
Het X100 filterhuis gemaakt van versterkt polypropleen is ideaal voor applicaties waar RVS niet geschikt is. Het filterhuis is zowel schikt voor filterkaarsen en filterzakken.
Filterzakkenhuis met boutsluiting
Filterhuizen geschikt voor grootte 1 en grootte 2 filterzakken. Standaard geproduceerd in zeven bouwvormen en leverbaar in verschillende drukklasse en aansluiting op de in en uitlaat.
filterzakken huis meervoudig
De filterhuizen voor meerder filterzakken zijn te verkrijgen tot 12 filterzakken in één filterhuis. Dit maakt het filterhuis geschikt voor zeer hoge vloeistofstromen in een compact filterhuis. De filterhuizen kunnen naar wensen worden geproduceerd en worden geleverd in verschillende drukklasse en ATEX.
Zakken Filterhuis size 3 en 4
Filterzakken filterhuizen geschikt voor filterzakken grootte 3 en grootte 4. De filterhuizen zijn te verkrijgen met klemband of bout sluiting en in verschillende bouwvormen.
Zakkenfilterhuis flens
Zakkenfilterhuis gemaakt van 316L, verkrijgbaar in grootte 1 en grootte 2. Het filterhuis is standaard leverbaar in zeven bouwvormen en met veel verschillende aansluitingen op de inlaat en uitlaat.
Sanitair kaarsenfilterhuis meervoudig
Filterkaarsen filterhuis met hygiënische afwerking van 0.4 of 0.8RA speciaal ontworpen voor de farmacie of voor de productie van voedingsmiddel en dranken. De filterhuizen zijn beschikbaar vanaf 3 filterkaarsen tot 144 stuks in verschillende lengtes tot 40inch. Naast de keuze voor het aantal filterkaarsen is er ook veel keuze in materiaal, drukklasse, en aansluitingen.
sanitaire filterhuizen 10, 20 en 30 inch
Filterkaarsen filterhuis met hygiënische afwerking van 0.4 of 0.8RA. Beschikbaar in een lente tot 40inch en in verschillende drukklasse, en aansluitingen op de in- en uitlaat.
Filterhuizen voor filterkaarsen
Industriële Filterhuizen geschikt voor filterkaarsen. In een filterhuis kunnen tot 144 filterkaarsen van 40inch geplaatst worden. Deze Industriële filterhuizen zijn beschikbaar in veel verschillende drukklasse, materialen en aansluitingen.
enkelvoudige filterhuizen VB-H-SR
Een RVS316 kaarsenfilterhuis geschikt voor één filterkaars, verkrijgbaar in 10, 20, 30 en 40inch. In het filterhuis kunnen zowel dubbel open eind filterkaars als filterkaarsen met een dubbele o-ring (code 3/222).
Gesinterde filterkaars voor gassen en perslucht
Het BorsoComp Cartridge filter is ontworpen voor het verwijderen van deeltjes uit gassen, vloeistoffen en stoom. Het BCC filterpatroon bestaat uit gesinterd roestvrij staal en is te verkrijgen in fijnheden vanaf 1 μm tot 25 μm.
Perslucht en steriele lucht filterhuizen
De roestvrijstalen filterbehuizingen van Borso Comphousing, zijn verkrijgbaar in 18 verschillende maten en worden gebruikt voor de filtratie van perslucht en andere gassen.

Pall bag filter housings and filter vessels

Van Borselen has been a Legacy distributor of FSI products since 1986 and provides quality filter products from Filter Specialists, Inc. (FSI.)  Since the announcement by PALL that they are no longer supporting and have discontinued the entire FSI product line. We have been working with our suppliers to provide our customers  replacement filter vessel of the popular FSPN-40 & FSPN-85 pall bag filter housings, including an In-Line (Style#1) configuration option. Beside the filter vessels made of SS-steel or steel we also have the plastic range the pall x100 filter housing and the fsi x100 filter housing wich originally designd by fsi filter. We are still able to support and provide spare parts for fsi filters for your existing housings and filter bags with the Poly Snap fit Top with standard felt and extended life nominal media and absolute rated bag filters as well.