Hot wings challenge

Het voetbalseizoen is net begonnen en dat betekend; kijken naar wedstrijden met vrienden en vooral genieten van 'Hot Wings', een favoriet van Van Borselen!
Hot wings challenge

Wat maakt een gefrituurde hotwing (of pootje) zo lekker? Dat komt door dat hotwings mals vlees en een knapperige en gekruide buitenkant hebben, wat dehotwings een heerlijke smaak geven.

Een hotwing wordt het best en veiligst bereidt in een frituurpan, maar dit brengt ook uitdagingen met zich mee, met name voor restaurant houders.

Voor een kok zijn er tal van uitdagingen bij het maken van hotwings. Het coaten en paneren vereist speciale kennis en vaardigheden. De toegevoegde smaken bevatten zouten en andere stoffen die reageren met de frituurolie, waardoor de olie wordt afgebroken, wat resulteert in een slechte smaak en uiterlijk van de hot wings. Iedereen die frituurt ziet dat er altijd deeltjes en kruiden los laten van de hotwing en in het frituurvet achter blijft. Dit geeft talloze reacties tussen olie, water en het voedsel tijdens het gehele bakproces.

Een andere uitdaging is dat kip een vrij vette vogel is, waarbij het kippenvet terecht komt in de frituurvet wat in de loop van tijd de samenstelling van de frituurolie veranderd. Het is bewezen dat de olie in een frituur uit 50% kippenvet bestaat na 3 dagen. 

Frituurpan operators hebben zich afgevraagd waarom hun frituurvet is veranderd van een vloeibare olie bij kamertemperatuur, naar één die hard wordt als de frituurpan wordt afgekoeld aan het einde van de dag. Het antwoord is kippenvet! Kippenvet is minderstabiel dan frituurvet (typisch afkomsitg van oliehoudende zaden). Daarom zal de olie in de friteuse, die een hooge percentage kippenvet bevat, snel afbreken en het product een slecht uiterlijk en aroma's laten ontwikkelen.
 
Het is niet mogelijk om het kippenvet zomaar uit de frituurolie te halen, maar het is wel mogelijk om het afbreekprocess te vertragen door de friteuseolie regelmatig te filteren (een a twee keer per dag) met Van Borselen's SuperSorb CarbonPads. Deze pads verwijderen een aanzienlijke hoeveelheid van de afbraak producten. De SuperSorb CarbonPad verbeterd de oliekwaliteit in de friteuse en verwijderd slechte stoffen die de frituurolie verder afbreken.

Dus door Van Borselen's SuperSorb CarbonPads te gebruiken kan men de gewelidge smaak, en het verleidelijke uiterlijk van de goudbruine hot wings langer behouden in het restaurant.

Wij kunnen met trots zeggen dat het daglijks gebruik van onze SuperSorb CarbonPads betere gefrituurde hot wings oplevert met een heerlijke smaak en uiterlijk. De behandeling van friteuseolie met Van Borselen's SuperSorb CarbonPads zorgt er voro dat frituurolie langer gebruikt kan worden in de friteuse en geld bespaart voor het restaurant.

Neem vandaag nog contact met ons op voor optimale frituurolie in uw keuken.