Poreus Gesinterde Metaal

Wij leveren Roestvast staal

Van Borselen levert een compleet programma poreus gesinterd metalen producten. Deze hebben een zeer uniforme porositeitsverdeling en kunnen in de meest uiteenlopende vorm en materiaal worden geproduceerd; Roestvast staal, Brons, Hastelloy C276, Hastelloy X, Hastelloy C22, Inconel 600, Monel 400, Nikkel, Titanium en meer.

Van Borselen is een van de weinige leveranciers die sintered porous stainless steel filters ook in kleine aantalen op maat kan produceren. 

Poreus Gesinterde Metaal
Poreus gesinterde metalen discs en poreuze schijven
Poreus gesinterde metalen discs verkrijgbaar in verschillende materialen, fijnheden en afmetingen.
Poreus gesinterd metalen filter cups.
Poreus gesinterd metalen filter cups, beschikbaar in verschilleden fijnheden en materialen.
Poreus gesinterde metalen tube buis.

Poreus metalen buizen zijn aan te passen aan uw toepassing en specificaties. Variabelen zoals lengte, diameter, dikte, legeringen en media kunnen worden aangepast om te voldoen aan uw specificaties op het gebied van filtratie, doorstroming en chemische compatibiliteit voor uw product of proces.

Poreus gesinterde metalen Sparger

Poreus gesinterde spargers verhogen de gasabsorptie met maar liefst 300% ten opzichte van traditionele gasspargers, wat resulteert in minder gasverbruik. Sparger zijn te verkrijgen als inline sparger, tanksparger, microspager en als assembly.

Poreus gesinterde Flow restrictor
Flow Restrictor gemaakt van gesinterd metaal. De flow Restrictor kan op maat gemaakt worden zo dat hij past op elke hardware, Het poreuze ontwerp maakt laminaire gasstroming met geïntegreerde filtratie in een stap mogelijk.
Poreus gesinterde metalen flame arrestor

Poreuze metalen flame arrestors zijn ontworpen om aan specifieke flows te voldoen en zijn te verkrijgen in veel verschillende materialen en afmetingen.

Poreus gesinterde metalen frits.
Poreuze chromatografie Frits worden in HPLC-kolommen gebruikt om de pakking op zijn plek te houden en een uniforme stroom van het monster door de kolom te krijgen met een laag hold-up volume. Deze fritten zijn bestand tegen hoge drukken en sterk corrosieve chemicaliën.
Poreus gesinterde platen, filterplaat gemaakt van gesinterd metaal
Poreus Gesinterd metalen platen, verkrijgbaar in verschillende maten, fijnheden en materialen.

Filterkaarsen van poreuze materialen 

Van Borselen levert al sedert tientallen jaren poreus gesinterd metaal voor een groot scala aan toepassingen. Daarbij staat kwaliteit voorop. Poreus gesinterd metaal heeft bewezen een filtermedia te zijn met lange standtijd en hoge betrouwbaarheid voor efficiënte filtratie. Leverbaar in o.a.: cartridges (sintered stainless steel filter), bushings, cups, disc, sheet en tubes. Het materiaal wordt geleverd in micronages van 0,2 tot 100 μm, in diktes van 1 tot vele millimeters, afhankelijk van uw toepassing. filterkaarsen en filterkaars van poreuze materialen zijn the verkrijgen in :diverse RvS soorten, monel, nickel, alloy, titanium, zilver, goud en platina. sintered stainless steel filter kaarsen kunnen zeer hoge verschildruk aan en kunnen terug gespoeld worden waardoor ze gebruikt kunnen worden als automatisch filter. 

Gesinterd metaal: 

Naast filterkaarsen van gesinterd metaal heeft van borselen een volledig assortiment gesintede spargers, flow restrictors, flame arrestoren, sinterd filter tubes, gestinterd metaal in een disc, cup of tube.

IN WELKE TOEPASSINGEN WORDEN SINTERED POROUS STAINLESS STEEL FILTERS GEBRUIKT?

In toepassingen met aanhoudend hoge temperaturen en corrosieve omgevingen kan elk drukgedreven filtratieproces met hoge bedrijfskosten worden verbeterd met de technologie voor filtratie van sintered porous stainless steel filters. Geschikte toepassingen zijn te vinden in raffinaderijen, chemische en petrochemische processen, halfgeleiderprocessen en in de farmaceutische productie, stoom filtratie, lucht filtratie.

 

Sintered filter

sintered porous metal filters wordt veel gebruikt voor filtratie, scheiding en gasdiffusie. sintered porous metal filters zijn bestand tegen hoge temperaturen, chemicaliën en hoge drukverschillen. Deze producten zijn verkrijgbaar in drie basisvormen: 

- Gesinterd Poeder 

- Gesinterd metaalmesh

- Gesinterd fiber 

Verschillende soorten poreus metaal hebben verschillende eigenschappen die hen beter geschikt maken voor sommige toepassingen en minder geschikt voor andere.


Enkele belangrijke zaken om te overwegen zijn:
- Wat is de maximale verschildruk?
- Wat is de vereiste schone drukval?
- Wat is de bedrijfstemperatuur?
- Is dit een zelfreinigend filtersysteem?