Zeefmachines en separatoren

Wij leveren Ronde zeefmachines

Gespecialiseerd in Vibro-Energy Separatoren van hoogwaardige kwaliteit, lange levensduur en innovatief design.
Wij leveren het volledige gamma van Sweco zeefmachines en seperatoren. zowel de rechthoekige Trilzeven als ronde zeefmachines.
Daarnaast herspannen we zeefdekken voor alle merken.

Zeefmachines en separatoren
Sweco Pharmasep
De PharmAsep is een zeefmachine speciaal gemaakt voor de farmaceutische industrie. De trilzeefmachine maakt zeven, wassen en vacuümdrogen mogelijk, alles in één aseptische omgeving.
Rechthoekige trilzeefmachine
De Low profile Trilzeef machine is geschikt voor nat of droog scheiden met een hoge capaciteit en lange inbouw maat. Beschikbaar als single en dual motor trilzeefmachine.
self cleaning sliders voor Trilzeefmachine
Sliders voor uw self cleaning kit in uw zeefmachine.
Geperforeerde platen voor trilzeefmachines

Geperforeerde platen voor Self-cleaning kits.

Trilmotor voor trilzeefmachine

Trilmotoren voor zeefmachines vanaf 18 tot 72 inch.

low profile ronde Zeefmachine

De Low profile zaafmachine is speciaal ontwikkeld om zeer grote hoeveelheden product in korte tijd te zeven. 

V-pakking voor Trilzeefmachine
V-pakking voor het afdichten van uw zeefmachine. Verkrijgbaar in verschillende maten en materialen.
zeefdekken en zeeframen voor trilzeefmachine
Ronde en rechthoekige zeefdekken voor uw trilzeefmachine. Verkrijgbaar in gelaste versie, gelijmde versie en Fusion.
Flexibele aansluitmoffen
Flexibele aansluitmoffen in verschillende maten en materialen. Voor het transporten van uw product van en naar de zeefmachine.
vibrating machine, sieving, zeefmachine, sweco zeefmachine, trilzeel.
Trilzeefmachines verkrijgbaar in 18 t/m 72 inch, geschikt voor zowel natte als droge toepassingen.
Ronde trilzeefmachine

De zeefmachine speciaal ontwikkeld voor voedingsmiddelen en dranken, beschikbaar in 18 tot 72inch. De machine heeft een sanitaire afwerking en kan voorzien worden van CIP installatie.

Zeefmachine

Deze (ronde) trilzeven zijn gemaakt om poeders en andere vaste stoffen te zeven, maar ze kunnen ook worden ingezet om vloeistoffen te zeven om zo vaste stoffen of poeders daaruit te verwijderen. Er zijn 5 verschillende typen zeefmachines beschikbaar, namelijk de Standaard zeefmachine, de Pharmasep, de Low Profile machine, de Sanitary zeefmachine en de multi motion machine (Atlas Gyratory).

  • De 'Standaard' zeefmachine kan weer worden onderverdeeld tussen de 'Classic' variant en de HX-versie. De 'Classic' wordt gekenmerkt doordat hij zeer budgetvriendelijk, maar wel beperkter is ten opzichte van andere ronde zeefmachines en rechthoekige trilzeven. De 'standaard' machine biedt namelijk geen uitbreidingen, zoals speciale uitlaten of slopes om vloeistoffen beter af te voeren. Het is een rechttoe-rechtaan-machine die dankzij zijn robuuste constructie jarenlang bij u in het proces kan worden ingezet tegen een zeer schappelijke prijs. De 'Classic' machine is uit voorraad leverbaar en kan daarom morgen al bij u in de fabriek staan. De HX-versie is wel uit te breiden met speciale uitlaten, slopes of met ultrasoon zeefdekken, bijvoorbeeld.

  • De Pharmasep is speciaal ontworpen voor de farmaceutische industrie. Deze machine kan niet alleen zeven, maar ook wassen en drogen door middel van vacuüm. Het is bij uitstek de ideale machine wanneer kostbare stoffen gezeefd dienen te worden en de juiste productkwaliteit gegarandeerd moet worden.

  • De Low Profile machine is ontworpen voor locaties waar ruimte beperkt is. De Low Profile doet zijn werk als iedere andere ronde zeefmachine, maar heeft minder ruimte nodig voor zijn plaatsing.

  • De Sanitary zeefmachine heeft een FDA/voedselgeschikte afwerking. Deze machine is namelijk zo ontworpen dat er geen randen zijn waar vuil achter blijft hangen. Dit vergemakkelijkt de schoonmaak van deze machine, waardoor voldoen aan kwaliteitseisen makkelijk wordt.

  • De Multi Motion machine (Atlas Gyratory) is de grootste machine in zijn soort. Deze machine kan tot wel 12 zeven bevatten en tot wel 5 fracties scheiden.

De beste oplossing om stoffen te scheiden

De trilzeef gebruikt trillingen om producten op basis van deeltjesgrootte van elkaar te scheiden. De zeef is het essentiële onderdeel van de zeefmachine. Deze zeefmachines kunnen meerdere zeven tegelijk bevatten om zo op verschillende niveaus poeders of vloeistoffen en vaste stoffen/verontreinigingen van elkaar te scheiden en te classificeren op grootte om zo tot het beste eindproduct te komen.

Hoe werkt een zeefmachine?

Zoals gezegd gebruiken zeefmachines trillingen om het product te zeven. Deze trillingen worden veroorzaakt dankzij de aandrijving van de elektromotor in de zeefmachine. De elektromotor is speciaal ontworpen om trillingen te veroorzaken. Dankzij deze aandrijving, de veringen en motorgewichten kunnen zowel opwaartse als zijwaartse bewegingen veroorzaakt worden. Door een goed samenspel van opwaartse en zijwaartse bewegingen wordt de efficiëntie van het zeven geoptimaliseerd. Dankzij de motorgewichten kunnen we deze bewegingen controleren en ook reguleren.

Daarnaast gebruikt een zeefmachine ook één of meerdere zeven. De zeef heeft een bepaalde poriegrootte. Deeltjes met een grotere diameter dan de poriën van de zeef zullen niet door de zeef vallen richting het compartiment daaronder, maar rechtstreeks worden afgevoerd naar de uitlaat en zo het systeem verlaten. Alle andere deeltjes kunnen we wel laten vallen naar het onderste compartiment en worden daar aar een separate uitlaat geleid. Zo worden twee fracties gescheiden, namelijk de over size en de under size. Door meerdere zeven met verschillende poriegroottes te selecteren kunnen we nog meer deeltjesgroottes van elkaar classificeren.

Verschillende groottes van de trilzeef (rond en rechthoekig)

Een ronde trilzeef is verkrijgbaar in verschillende afmetingen. De grootte van de trilzeef varieert van 18" als kleinste maat tot wel 72" als grootste afmeting als een hoge capaciteit nodig is. De rechthoekige machine (Atlas Guratory) is beschikbaar vanaf 3 vierkante meter zeefoppervlak tot en met 49 vierkante meter zeefoppervlak. Afhankelijk van de grootte van de machine, en daarmee het oppervlak van de machine, kan een grotere capaciteit worden bereikt. De maximale capaciteit die bereikt kan worden is ook afhankelijk van het type product, de vorm van het product en de snelheid waarmee we het product storten op de zeef. Als we het product te langzaam op de zeefmachine storten, dan betekent dit een te langzame flow. Als we het product te snel op de zeefmachine storten, dan kan efficiëntie verloren gaan, omdat de stoffen met elkaar concurreren om door een porie te kunnen vallen. Afhankelijk van de specifieke behoeften en de wensen van de klant kan er vooraf worden getest (In house of on side) met een verhuurmachine om de beste oplossingen en samenstelling te bepalen.

Geschikt voor iedere toepassing en alle industrieën

Zoals eerder vermeld kan een trilzeef worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen en producten. Van de verwerking van droge poeders tot aan het filtreren van vloeistoffen met verontreinigingen, deze machine is een echte alleskunner en maakt sortering van bulkpoeders en grote hoeveelheden vloeistoffen mogelijk. Van Borselen Filters heeft een verscheidenheid van producten weten te zeven en filtreren door middel van de standaard zeefmachine, waaronder in de voedingsmiddelenindustrie, chemische industrie (verf en coatings) en waterverwerkingsindustrie.
Door slim te selecteren op het type zeef en de materialen van pakkingen, kan worden voldaan aan specifieke eisen, zoals voedselgeschiktheid (FDA), chemische bestendigheid en temperatuurbestendigheid. Zo biedt Van Borselen Filters B.V. een geschikte machine voor iedere toepassing en ieder productieproces.

Belangrijke spare parts

Zeefdekken: Hét essentiële onderdeel dat de scheiding van stoffen mogelijk maakt. De zeef is onderhevig aan wear and tear en dient periodiek vervangen te worden. Controle hierop is essentieel.
Ballen en sliders: Zorgen voor de reiniging van de zeef wanneer deze verstopt raakt. Door de zeef te reinigen met sliders of ballen blijft de optimale efficiëntie behouden zonder dat het proces hoeft te worden gestaakt.
Flexibele aansluitmoffen: Zorgen ervoor dat toevoerleidingen of afvoerleidingen aan de trillende machine kunnen worden aangesloten, zonder risico op schade door de trillingen.
Pakkingen: De pakkingen zijn de sealing van de zeefmachine. Ze zorgen voor een bypass vrije verwerking van het product. Ook deze zijn onderhevig aan wear and tear en controle hierop dient periodiek te gebeuren.
V-Klemringen: Zorgen ervoor dat de verschillende onderdelen van de zeefmachine aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Het is essentieel dat de klemringen goed vast zitten, zodat de machine tijdens productie als één geheel blijft werken. Controle hierop is noodzakelijk vóór gebruik.
Elektromotoren: Deze motoren zorgen voor de aandrijving van de machine. De motoren dienen na verloop van tijd vervangen te worden.

Gespecialiseerd in Vibro-Energy Separatoren of beter bekend als tril-zeefmachine van hoogwaardige kwaliteit, lange levensduur en innovatief design. Wij leveren het volledige programma van Sweco zeefmachines en separatoren. zowel de rechthoekige trilzeven als ronde zeefmachines. Een ronde zeefmachine is zowel te verkrijgen in een industriële afwerking als in een hygiënische afwerking. Daarnaast herbespannen we zeefdekken voor alle merken o.a.: sweco sieves.

Door onze uitgebreide kennis zijn we in staat om de beste zeeftechniek en zeefmachine voor u te selecteren met optimale instellingen.
Door het selecteren van de juiste zeefmachine in combinatie met het zeefdek bereiken we een zeer efficiënte manier van zeven met een groot zeefoppervlak op een kleine vloeroppervlak. Speciale screening- separators voor het scheiden, fractioneren, classificeren van vaste stoffen en van vloeistoffen.

On site testen: Van Borselen verkoopt al sinds jaar en dag zeer succesvol zeefmachines en is volledig uitgerust wat betreft know-how, advisering en snelle levering van spare parts, merendeels vanuit voorraad. Zeefmachines zijn toepasbaar overal waar vaste stoffen in verschillende deeltjes grootte gescheiden moeten worden alsook scheiding vast/vloeistof. Zeefmachines worden ingezet in de kaasindustrie, chocoladeproductie, tal van andere voedingsmiddelentoepassingen, chemische industrie, kunststofverwerking (granulaat), pigmenten, papier- en metaalindustrie etc. Om voorafgaand aan definitieve aankoop te testen welke type zeefmachine, welke grootte en maaswijdte optimaal is kunnen wij op uw locatie met zeefmachines een test uitvoeren. Eventueel is het ook mogelijk om in ons laboratorium testen uit te voeren met monstermateriaal van uw product. Vraag naar de mogelijkheden. 

Trilzeef:
Een Trilzeef is een essentiële apparaten in veel industrieën waar scheiding en sortering van materialen noodzakelijk zijn. De ronde trilzeef is een specifiek type trilzeef met een ronde vorm en wordt vaak gebruikt vanwege zijn compacte ontwerp en efficiëntie. 

Werking:
Een ronde trilzeef maakt gebruik van een motor die trillingen produceert. Deze trillingen zorgen ervoor dat de materialen die op de zeef worden geplaatst, bewegen. Afhankelijk van de grootte van de deeltjes en de maaswijdte van de zeef, zullen sommige deeltjes door de zeef vallen, terwijl andere op de zeef blijven liggen. Op deze manier worden de materialen gescheiden.

Voordelen van Ronde Trilzeven:

  • Efficiëntie: Vanwege hun ronde vorm, verdelen ronde trilzeven de trillingen gelijkmatig over het zeefoppervlak, wat resulteert in een effectievere scheiding van de deeltjes.
  • Compactheid: Het ronde ontwerp is vaak compacter dan rechthoekige of vierkante zeven, waardoor ze minder ruimte innemen in een productiefaciliteit.
  • Minder Onderhoud: Door hun eenvoudige ontwerp hebben ronde trilzeven vaak minder bewegende delen, wat kan leiden tot minder onderhoud en langere levensduur.
  • Flexibiliteit: Ze kunnen worden aangepast met verschillende maaswijdtes, afhankelijk van de specifieke behoeften van een toepassing.