Duplex strainer

Kenmerkend voor een duplex strainer is het feit dat het twee zeefkorven bevat die individueel van elkaar gebruikt kunnen worden. Het voordeel van een duplex strainer is het feit dat een productieproces niet stilgelegd hoeft te worden wanneer een zeefkorf gereinigd dient te worden. Wanneer één zeef verstopt raakt, dan kan worden overgeschakeld naar de tweede zeef. Het proces blijft continu verlopen, terwijl de verstopte zeef wordt gereinigd. 

Voor meer informatie klik hier of neem contact op via de telefoon of e-mail

Meer informatie

Materiaal Messing, Brons, Staal, RVS, Gietijzer
Micron 5, 10, 15, 30, 50, 100, 150, 200 , 250, 300, 500, 600, 800, 1000, 2000, 3000, 4000, 5000
Aansluiting ANSI, DIN

Omschrijving / Duplex strainer

Duplex strainer

Kenmerkend voor de duplex strainer is het feit dat dit type filter twee zeefkorven bevat, waardoor een continu proces kan worden bewerkstelligd. Indien één zeef verstopt raakt en gereinigd dient te worden, kan worden overgeschakeld naar de tweede zeef, zodat het proces ononderbroken doorgaat. Het overschakelen van strainer kan handmatig worden gedaan, maar kan desgewenst ook geautomatiseerd worden.

In tegenstelling tot basket strainers en simplex strainers hebben duplex strainers twee zeefkorven die individueel van elkaar gebruikt kunnen worden. Dit maakt een duplex strainer ideaal voor toepassingen waarbij de stroom niet onderbroken mag worden. De continue stroom wordt in stand gehouden door gebruik te maken van twee afzonderlijke strainers, voorzien van kleppen om de stroom van de ene behuizing naar de andere te leiden. De kleppen zijn aan elkaar verbonden om de overgang van de stroom naar de secundaire behuizing te synchroniseren, en deze klepwisseling kan ook worden geautomatiseerd.

Net als andere types strainers zijn duplex strainers verkrijgbaar in veel verschillende materialen, micron ratings en aansluitingen, waardoor er altijd een duplex strainer geschikt is voor uw proces. Duplex strainers zijn zeer geschikt voor het beschermen van pompen en voor het verwijderen van ongewenste deeltjes uit een vloeistof- of gasstroom. Dankzij hun veelzijdigheid kunnen ze in tal van sectoren worden toegepast, zoals de waterindustrie, voedingsmiddelen- en drankenindustrie, en de chemische industrie.

Micronages:
5 µm tot 5000 µm

Materialen: Roestvrij staal en gietijzer

Aansluitingen en drukken:
150Lbs -  ½” - 4"

Dit is ons alternatief voor de volgende producten