Van Borselen levert kwaliteitsfilters voor industriƫle toepassingen

Filterplaat

Van Borselen levert al jarenlang topkwaliteit filterplaten van de merken Carlson en filtrox. Carlson en Filtrox zijn een van de meest vooraanstaande fabrikanten van filterplaten.

Carlson en Filtrox ontwerpen produceren een uitgebreide set dieptefiltratieplaten deze hoogwaardige dieptefiltratiemedia zijn geschikt voor de voedingmiddelen en drank, de chemische industrie, de farmaceutische en biotechnologische industrie. 

Filterplaten:
Een filterplaat is een dieptefilter welke gebruik maken van een 3D matrix. Plaatfilters worden gemaakt van cellose door de speciale manier van productie onstaat er in een filterplaat een 3D matrix. Deze 3d matrix zorgt ervoor dat filterplaten niet alleen de deeltjes filtreren, maar ook absoberenede en dit zorgt ervoor dat  er veel meer kans dat de vevuiling in de filterplaaten achter blijft. 

Filterplaten (dieptefilters) worden vaak gebruikt in toepassingen met een hoog percentage aan vervuiling waar oppervlakte filters onvoldoende standtijd geven. Onze filterplaten hebben een dikte van 3 tot 4 mm, wat 3.000 tot 4.000 keer de grootte van een 1 micron deeltjes is, hierdoor kunnen er miljoenen deeltjes worden gevangen in een filterplaat.

Wij hebben een grote diversiteit aan filterplaten, geschikt voor vele toepassingen van grof filtratie tot steriel filtratie.

Voor meer informatie klik hier of neem contact op via de e-mail of telefoon
 

Filterplaten range

XE - Deze filterplaat is geschikt voor clarificatie en steriel filtratie
EE - Deze filterplaten zijn geschikt waar cellulose platen benodigd zijn
W2N - filterplaten voor bulk productie van o.a. bier, vruchtensappen en gelatine
XS - Deze range filterplaten is geschikt voor veeleisende toepassingen zoals bijv. gedistilleerde dranken
BK - deze filterplaten zijn geschikt waar hoge performance is vereist range 
Proc 3 - deze filterplaten bevatten actief kool, ideaal voor het ontgeuren en ontkleuren van uw vloeistof. 

Onze filterplaten zijn beschikbaar in 20x20 cm, 40x40cm, 60x 60 cm en op maat gemaakte afmetingen.

carlson-corpbrochure

Filterplaatproductie

De productie van filterplaten vindt plaats onder zeer gecontroleerde omstandigheden om zo zeker te zijn dat de kwaliteit van de platen optimaal is.

Dankzij continue investeringen in de productie faciliteiten, samen met kwaliteitsmanagement (conform  ISO9001:2008), kunnen wij u een consistent product leveren. Alle "witte" filterplaten worden op maat gesneden d.m.v. een laser en voorzien van batchnummer voor het kunnen volgen van het product.

Het productieproces zorgt voor top kwaliteit filterplaten gemaakt van cellulose en kiezelgoer. De filterplaten zijn ideaal voor diepte filtratie van bier, wijn en fruitsappen. De asymmetrische structuur zorgt voor een grove inlaat en een fijne uitlaat kant. Dit maakt de filterplaat geschikt voor het effectief verwijderen van kleine deeltjes, micro-organisme en colloïdale vervuiling. Filterplaten zijn te verkrijgen in een fijnheid van 6µm tot 0.2µm.

Filterpersen

Van Borselen levert een grote diversiteit aan filtratie equipment, waaronder filterhuizen voor filterplaten en modules. Deze variëren van lab- schaal (20cm) modellen tot grote (60cm) machines en zijn verkrijgbaar in handmatig- en automatisch sluitende machines.

Deze filterhuizen zijn beschikbaar in diverse samenstellingen en materialen daarbij kunnen wij u adviseren in het aantal benodigde filter- en/of steunplaten voor uw specifieke toepassing.

De Filtrox Group farbrieken

      Filtrox/Carlson Ltd in Barnoldswick UK