Filterhuizen

Wij leveren Zakkenfilterhuizen

​Van Borselen filters is leveranciers van kaarsen filterhuizen, zakken filterhuizen, module filterhuizen, lucht filterhuizen en meer. Dankzij onze ervaring en expertise zijn wij een van Nederlands grootste leveranciers van kaarsen- en zakken filterhuizen. De filterhuizen welke van Borselen levert worden gebruikt in de farmacie, de chemische industrie en de voeding middelen en dranken industrie. De filterhuizen van “van Borselen” kunnen volledig naar uw eïssen worden geproduceerd. Naast onze standaard range filterhuizen leveren wij volledig gedocumenteerde en gecertificeerde "custom made" filterhuizen

Filterhuizen
sanitaire filterhuizen 10, 20 en 30 inch
Filterkaarsen filterhuis met hygiënische afwerking van 0.4 of 0.8RA. Beschikbaar in een lente tot 40inch en in verschillende drukklasse, en aansluitingen op de in- en uitlaat.
Zakkenfilterhuis flens
Zakkenfilterhuis gemaakt van 316L, verkrijgbaar in grootte 1 en grootte 2. Het filterhuis is standaard leverbaar in zeven bouwvormen en met veel verschillende aansluitingen op de inlaat en uitlaat.
Zakken Filterhuis size 3 en 4
Filterzakken filterhuizen geschikt voor filterzakken grootte 3 en grootte 4. De filterhuizen zijn te verkrijgen met klemband of bout sluiting en in verschillende bouwvormen.
Polypropyleen X100 filterhuis
Het X100 filterhuis gemaakt van versterkt polypropleen is ideaal voor applicaties waar RVS niet geschikt is. Het filterhuis is zowel schikt voor filterkaarsen en filterzakken.
PVDF and Polypropyleen filterhuis Kunststof

Voor toepassingen waar corrosieve of chemische vloeistoffen gefilterd worden waar RvS niet geschikt is leveren wij PVDF of Polypropylene filterzakken filterhuizen.

PVDF and Polypropyleen filterhuis Kunststof

Voor toepassingen waar corrosieve of chemische vloeistoffen gefilterd worden waar RvS niet geschikt is leveren wij PVDF of Polypropylene Filterkaarsen Filterhuizen. 

Horizontal Lenticular module Filter housing

De Horizontale filter module filterhuizen zijn beschikbaar voor 16" dubbel open lenticular modules met vlakke pakkingen (DOE). Deze filterbehuizing is gemaakt van rvs 316L en heeft een zeer robuust design, hierdoor is het geschikt voor dagelijks gebruik. Het gesloten systeem maakt dieptefiltratie mogelijk in een gesloten systeem. 

Module Filterhuis

De Module filterhuizen van Van Borselen Filters zijn hoogwaardige roestvast staal filterhuis geschikt voor filtermodules en lenticulair filters, ontwikkeld en geproduceerd voor dagelijks gebruik. Het systeem is ontwikkeld zodat dieptefiltratie kan worden gedaan zonder "drip loss". Door de vele mogelijke opties op dit filterhuis is deze altijd optimaal uit te voeren voor uw specifieke toepassing. 

Filterzakkenhuis met boutsluiting
Filterhuizen geschikt voor grootte 1 en grootte 2 filterzakken. Standaard geproduceerd in zeven bouwvormen en leverbaar in verschillende drukklasse en aansluiting op de in en uitlaat.
filterzakken huis meervoudig
De filterhuizen voor meerder filterzakken zijn te verkrijgen tot 12 filterzakken in één filterhuis. Dit maakt het filterhuis geschikt voor zeer hoge vloeistofstromen in een compact filterhuis. De filterhuizen kunnen naar wensen worden geproduceerd en worden geleverd in verschillende drukklasse en ATEX.
Filterhuizen voor filterkaarsen
Industriële Filterhuizen geschikt voor filterkaarsen. In een filterhuis kunnen tot 144 filterkaarsen van 40inch geplaatst worden. Deze Industriële filterhuizen zijn beschikbaar in veel verschillende drukklasse, materialen en aansluitingen.
Sanitair kaarsenfilterhuis meervoudig
Filterkaarsen filterhuis met hygiënische afwerking van 0.4 of 0.8RA speciaal ontworpen voor de farmacie of voor de productie van voedingsmiddel en dranken. De filterhuizen zijn beschikbaar vanaf 3 filterkaarsen tot 144 stuks in verschillende lengtes tot 40inch. Naast de keuze voor het aantal filterkaarsen is er ook veel keuze in materiaal, drukklasse, en aansluitingen.

Kaarsen filterhuis

Kaarsen filterhuizen zijn te verkrijgen een een eenkelvoudige variant en in een meervoudige variant. De lengte van de filterhuizen zijn tot 40inch en het maximaal aantal kaarsen wat er in een filterhuis kan is 144 stuks. Afhankelijk van de wensen welke de industrie stelt kunnen de filterhuizenhuizen volledig santair worden afgewerkt tot 0.4RA. Deze sanitaire filterhuizen worden veel in de farmaceutische industrie toegepast.  Filterhuizen zijn te verkrijgen in veel verschillende materialen en druk klassen. Wij zijn volledig bekend met de toenemende technische eisen van ontwerpcodes zoals o.a. ASME VIII, PD5500 en EN13445. Onze filterhuizen zijn ATEX en Pressure Equipment Directive (PED) 2014/68EU gecertificeerd. Bekijk hier ons assortiment voor Filterkaarsen en Filterkaars.

Zakken filterhuizen

Zakken filterhuizen zijn te verkrijgen in standaard 4 verschillende maten geschikt grootte 1,2, 3 en 4. Naast de Filterzakken huizen waar een filterzak in gaat heb je voor grootte 1 en 2 ook  meervoudige zakken filterhuizen..Afhankelijk van de wensen welke de industrie stelt kunnen de filterhuizenhuizen volledig santair worden afgewerkt tot 0.4RA. Deze sanitaire zakken filterhuizen worden veel in de farmaceutische industrie toegepast. Filterhuizen zijn te verkrijgen in veel verschillende materialen en druk klassen. Wij zijn volledig bekend met de toenemende technische eisen van ontwerpcodes zoals o.a. ASME VIII, PD5500 en EN13445. Onze filterhuizen zijn ATEX en Pressure Equipment Directive (PED) 2014/68EU gecertificeerd.

Van Borselen Filters heeft een breed scala aan kwalitatief hoogstaande filterhuizen, geschikt voor diverse soorten filtratieprocessen in zowel sanitaire als industriele uitvoeringen. Naast een standaard range filterhuizen kan elk van onze filterhuizen op maat gemaakt worden om te voldoen aan uw speciefieke wensen.  Hier is een kort overzicht van een aantal van onze meest gevraagde filterhuizen:


Enkelvoudig Sanitair Kaarsenfilterhuizen
Ons enkelvoudige sanitair kaarsenfilterhuis heeft een hygiënische afwerking met een oppervlakte ruwheid (RA) van 0.4 of 0.8. Dit filterhuis kan in lengtes tot wel 40 inch worden geleverd, en biedt verschillende drukcategorieën en in- en uitgangsconnecties.

Dit filterhuis word vaak samen gekocht met BorsoPES of BorsoPTFE-M


Zakkenfilterhuis (Grootte 1 en 2)
Onze zakkenfilterhuizen, gemaakt van topkwaliteit 316L roestvrij staal, zijn beschikbaar in maten 1 en 2. Deze filterhuizen komen in zeven verschillende ontwerpen en kunnen worden voorzien van diverse in- en uitgangsconnecties. In dit filterhuis passen filterzakken grootte 1 (40cm) en grootte 2 (80 cm). Deze filterhuizen zijn universieel waardoor ieder merk filterzak erin past. Dit filterhuis is standaard beschikbaar in 8 bouwvormen, maar kunnen daarnaast ook op maat gemaakt worden. 


Dit type filterhuis word vaak samen gekocht met filterzakken in Nylon, Polypropyleen, Polyester of een gaas materiaal. 


ZakkenFilterhuis (Grootte 3 en 4)
Deze filterhuizen zijn specifiek ontworpen voor filterzakken van grootte 3 en 4. U heeft de keuze uit filterhuizen met klem- of boutsluitingen, alsook verschillende ontwerpen. 

Dit type filterhuis word vaak samen gekocht met filterzakken in Nylon, Polypropyleen, Polyester of een gaas materiaal. 


Polypropyleen X100 Filterzen
Het X100 filterhuis, vervaardigd uit versterkt polypropyleen, is ideaal voor toepassingen waarbij roestvrij staal niet toepasbaar is. Dit filterhuis is compatibel met zowel filterkaarsen als filterzakken. 


PVDF en Polypropyleen Filterhuizen (Kunststof)
Voor de filtratie van corrosieve of chemische vloeistoffen waarbij roestvrij staal niet toepasbaar is, bieden wij filterhuizen aan die vervaardigd zijn uit PVDF of Polypropyleen. Deze filterhuizen zijn geschikt voor zowel filterzakken als filterkaarsen.


Horizontale Lenticulaire ModuleFilterhuis
Ons horizontale module filterhuis is ontworpen voor 16-inch dubbel open lenticulaire modules met vlakke pakkingen (DOE). Vervaardigd uit duurzaam roestvrij staal 316L, biedt dit filterhuis een sterk ontwerp voor dagelijks gebruik en faciliteert dieptefiltratie in een gesloten systeem.

Module Filterhuis
Onze module filterhuizen zijn van hoge kwaliteit, vervaardigd uit roestvrij staal, en zijn perfect geschikt voor filtermodules en lenticulaire filters. Ontworpen voor dagelijks gebruik, biedt dit filterhuis dieptefiltratie zonder "drip loss" en kan het volledig aangepast worden aan uw specifieke toepassing.

Filterzakkenhuis met Boutsluiting (Grootte 1 en 2)
Deze filterhuizen zijn ideaal voor grootte 1 en 2 filterzakken. Ze komen in zeven verschillende ontwerpen en bieden verschillende drukcategorieën en in- en uitgangsconnecties.

Meervoudige Filterzakkenhuis
Onze meervoudige filterhuizen kunnen tot 12 filterzakken bevatten in één compact filterhuis, geschikt voor zeer hoge vloeistofstromen. Deze filterhuizen kunnen volledig op maat worden gemaakt en zijn beschikbaar in verschillende drukcategorieën en ATEX.

Enkelvoudige Filterhuizen VB-H-SR
Dit RVS316 kaarsenfilterhuis is geschikt voor één filterkaars en verkrijgbaar in 10, 20, 30 en 40 inch. Het filterhuis kan zowel dubbel open einde filterkaarsen als filterkaarsen met een dubbele o-ring (code 3/222) bevatten.

Filterhuizen voor Filterkaarsen
Onze industriële filterhuizen zijn geschikt voor filterkaarsen en kunnen tot wel 144 filterkaarsen van 40 inch bevatten. Deze filterhuizen zijn beschikbaar in verschillende drukcategorieën, materialen en connecties.