Van Borselen levert kwaliteitsfilters voor industriële toepassingen

Filtermodules Filtrox & Carlson

Van Borselen levert topkwaliteit filtermodules van het merk Filtrox. Filtrox is één van de meest vooruitstrevende fabrikanten van filterplaten en modules.

Filter Modules worden vaak toegepast in de drankbereiding, farmacie, chemie, speciale lakken etc. Daarnaast zijn onze filtermodules zeer geschikt als “voor filter”. Dit gebeurt dan ook regelmatig ter bescherming van een membraan filterkaars.

Voor meer informatie of filtrox of Carlson filtermodules neem contact op met een van onze specialisten via E-mail of telefoon. 

Filtermodule range

FILTRODISC™ TS
Onze FIBRAFIX® TS modules hebben een open filter matrix en zijn ideaal voor bijv. het filtreren van hoog viscouse producten.

FILTRODISC™ AF
Standaard FIBRAFIX® diepte filtermodules zijn geschikt voor een vele applicaties, vraag ons naar de mogelijkheden. 

FILTRODISC™ CH P
Onze PURAFIX® fitlermodules hebben een extreem laag ionen en pyrogeen gehaltes, hierdoor zijn deze filtermodules zeer geschikt voor kritische toepassingen.

FILTRODISC™ SY
Filter modules met SYNTHAFIX™ filter materiaal zijn zijn verstevigd met synthetische componenten zoals o.a. HDPE voor een betere weerstand tegen cellulase en hoge pH waarden.

FILTRODISC™ CARBOFIL™
De CARBOFIL™ filtermodules zijn gemaakt met actief kool, zeer geschikt voor o.a. het ontgeuren of ontkleuren van uw vloeistof.

FILTRODISC™ HT
HT staat voor High Temperature, deze filter modules zijn geschikt voor toepassingen tot 110 °C.

FILTRODISC™ UHT
UHT staat voor Ultra-High Temperature, deze filter modules zijn geschikt voor toepassingen tot 180 °C.

filtrodisc-discstar_vb_new

FILTRODISC™ BIO SD

FILTRODISC™ BIO SD is het eerste dieptefilter met de voordelen van het alluviaal filtratie methode (cake or precoat) filtration technologie in een wegwerpbare vorm.

Alluviaal filtratie is een veelvuldige gebruikte filtratie methode in de farmaceutische industrie. Met de komst van de FILTRODISC™ BIO SD, is deze technologie nu ook beschikbaar voor eenmalig gebruik cellseparatie.

Dit systeem is volledig te schalen naar grootte en en voldoet aan alle eisen voor validatie.

bio-sd-flyer_vb_new

Module filterhuizen

DISCSTAR™
De DISCSTAR™ is een hoogwaardig roestvast staal filterhuis geschikt voor filtermodules en lenticulair filters, ontwikkeld en geproduceerd voor dagelijks gebruik. Het systeem is ontwikkeld zodat dieptefiltratie kan worden gedaan zonder "drip loss". Door de vele mogelijke opties op dit filterhuis is deze altijd optimaal uit te voeren voor uw specifieke toepassing.

DISCSTAR™ G
DISCSTAR™ G is geschikt voor toepassingen in de voedingsmiddellen en dranken industrie.

  • Wijn
  • Bier
  • Vruchtensappen
  • Gedistileerd
  • Suikers
  • Thee

DISCSTAR™ I
DISCSTAR™ I heeft een robusst desing waardoor deze zeer geschikt is voor industriele toepassingen.


DISCSTAR™ P
DISCSTAR™ P met tri-clamp connectie en door de farmaceutische industrie goedgekeurde kleppen en manometers is ideaal voor zeer gevoelige toepassingen in de gezondheid en farmaceutische toepassingen.
  • Biotech toepassingen (biomass removal)
  • APIs
  • Injectie oplossingen
  • en meer

carlson-carlent_vb

Technische informatie:

Filtermodules van Filtrox en Carlson zijn gemaakt van filterplaten welke verwerkt zijn in een module/ lenticulair filtermodule.
Dit zorgt ervoor dat filtratie kan plaatsvinden in een gesloten een bypass vrij systeem. De Filtrox modules kunnen tot 4kg vuil per M2 opvangen. In het filtratieproces worden vuildeeltjes vertraagd en zelfs volledig vastgehouden door het medium binnenin de filterplaat en door de zeta-potentiaal. Dit zorgt ervoor dat de filterplaten en lenticulair filters van Filtrox en Carlson een lange levensduur hebben. 
 

Filtermodules worden geplaatst in een speciaal ontworpen filterhuis. Ongefilterd product vult de ruimte tussen het filterhuis en het module filter. Vervolgens stroomt de vloeistof door het lenticulairfilter module waar de vervuiling in achterblijft. De gefilterde vloeistof zal via de binnen kern en de outlet van het filterhuis het filterhuis verlaten. 
 
Toepassingen:
 
De filtermodules van Filtrox en Carslon maken gebruik van diepte filterplaten Deze filterplaten zijn te verkrijgen in een grote diversiteit aan fijnheden. Dit maakt de filterplaten en lenticulair filters uitermaten geschikt voor: 
 
- Voedingsmiddelen en dranken
- Cosmetica
- Water 
- Chemische industrie 
- Farmaceutisch industrie 

 

Filtrox en Carlson kwaliteit:

FILTROX filters voldoen aan de eisen volgens:

Het LFGB (Lebensmittel-Bedarfsgegenstaende und Futtermittelgesetzbuch = Food Contact Materials and Consumer Products) en Duitse levensmiddelen- en diervoedercode) Aanbeveling XXXVI/I van de BfR

(Bundesinstitut für Risikobewertung = Federaal Risicobeoordelingsinstituut), alsmede de testcriteria van de FDA (US Food and Drug Administratie) CFR 21 § 177.2260. 

De filterplaten worden onder gecontroleerde omstandigheden vervaardigd om te voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit en zuiverheid (FDA Drug Master File: DMF # 16418).
De gebruikte kunststoffen polypropyleen en polyamide komen overeen met de EU-Richtlijn 2002/72 en FDA 21CFR 177.1520 van de levensmiddelen contactvoorschriften.

De standaard siliconen afdichtingen staan ook vermeld in FDA 21CFR 177.2600 en zijn dus veilig. Andere afdichtingstypes (nitril, viton, EPDM) zijn beschikbaar op aanvraag.
FILTRODISC™ CH P-modules met polypropyleen voldoen aan de USP Biologische testclassificatie VI.

Filtrox & Carlson Kwaliteits controles volgens: 

– ISO 9001:2008 (Quality Management) 
– ISO 14001:2004 (Environmental Management) 
– ISO 22000 (Food Safety) – FDA Drug Master file: DMF #16418
– FDA 21 CFR Compliance
– Kosher Certificate
– EU safety data sheets. 


Van Borselen Filters
Argonstraat 66
2718 SN Zoetermeer
Nederland
079-341 23 14
info@vanborselen.nl
ma-vr 08:30-17:00
KvK-nummer: 27103715

Deze website gebruikt cookies. U kunt ze accepteren door op Ok te klikken