Strainers

Wij leveren Y-strainers

Van Borselen Filters levert sinds vele jaren een grote range aan strainers. Strainers zijn ideaal voor toepassingen waar de vervuilingsgraad in de vloeistofstroom relatief laag is of voor het bescheremen van pompen. Het Strainer assortiment van Van Borselen bestaat uit: T-strainer, Y-strainer, Basket-strainers, Puntzeven, Simplex strainer, Duplex Strainer, Temporary strainers en meer. 

Strainers
Y strainer RVS met flens
Y-strainers met flensaansluiting. Zowel verkrijgbaar met DIN als ANSI flensen. De Y-Strainers zijn te verkrijgen in verschillende materialen, maten en drukklassen.
strainer y
Y-strainers met draadaansluiting. Verkrijgbaar in zowel NPT- als BSP-draad. De Y-strainers zijn te verkrijgen in verschillende materialen, maten en drukklassen.
Basket strainer in RVS en CS staal

Een Basket strainer is een strainer die gebruikt maakt van een zeefkorf (basket). De basket wordt meestal gemaakt van een geperforeerde plaat van enkele millimeters grootte, maar kan desgewenst bekleed worden met een filtergaas om de poriegrootte/ micron rating te verkleinen tot wel 5 micron. Basket filters zijn te verkrijgen in verschillende materialen, drukklassen en aansluitingen op de in- en uitlaat.

Simplex strainer

Een Simpex Strainer kan direct tussen het leidingwerk gemonteerd worden en heeft één zeefkorf in het filterhuis zitten. Simplex strainers zijn een makkelijke en budgetvriendelijke manier om ongewenste deeltjes uit leidingwerk te verwijderen. Hierdoor worden pompen en afsluiters verderop in het proces beschermd. Simplex strainers zijn in veel verschillende drukklassen, micron ratings en materialen te verkrijgen. 

Puntzeef

Een puntzeef of temporary strainer is ontworpen om voor kortere duur te worden gebruikt. Typische applicaties voor een puntzeef / temporary strainer is de inbedrijfstelling en de eerste opstartperiode van nieuwe of gereviseerde proceslijnen om grof vuil te verwijderen. 

Duplex strainer

Kenmerkend voor een duplex strainer is het feit dat het twee zeefkorven bevat die individueel van elkaar gebruikt kunnen worden. Het voordeel van een duplex strainer is het feit dat een productieproces niet stilgelegd hoeft te worden wanneer een zeefkorf gereinigd dient te worden. Wanneer één zeef verstopt raakt, dan kan worden overgeschakeld naar de tweede zeef. Het proces blijft continu verlopen, terwijl de verstopte zeef wordt gereinigd. 

T-strainer

Een T-strainer is een strainer die gemaakt is in de vorm van een ‘T’. De baskets worden doorgaans gemaakt van een geperforeerde plaat van enkele millimeters grootte, maar kan desgewenst ook worden bekleed met een fijner gaas om de poriegrootte / micron rating te verkleinen tot wel 5 micron. T-strainers zijn ideaal in situaties waar ruimte voor de inbouw beperkt is of wanneer de T-strainer verticaal geplaatst moet worden. 

Strainers

Er bestaan verschillende soorten strainers, maar wanneer heb je welke strainer nodig? Lees hieronder meer informatie over elk type strainer.

Y-strainer:

Y-strainers worden ingezet voor het verwijderen van ongewenste vaste stoffen uit een vloeistof- of gasstroom. De naam Y-filter strainer zegt het eigenlijk al vanzelf; deze filterbehuizing is in de vorm van de letter 'Y' en hierin zit een inzetzeef. De zeef bevindt zich in een hoek van 45 graden ten opzichte van de vloeistof- of gasstroom die gefilterd dient te worden. Deze vorm is ideaal voor pijpleidingen waar de ruimte beperkt is. Door zijn compacte ontwerp kan de Y-strainer zowel horizontaal als verticaal worden gemonteerd. De zeef is gemaakt van geperforeerde plaat en kan desgewenst bekleed worden met een gaas van 5 micron. Een Y-strainer maakt gebruik van een inzetzeef om deze ongewenste vaste deeltjes te verwijderen. Een Y-strainer is ideaal voor het beschermen van uw pomp of ander apparatuur of voor verwijdering van deeltjes vloeistof- of gasstromen. Het gebruik van een Y-strainer is een zeer prijsvoordelige oplossing voor vloeistof- of gasstromen filtratie. Doordat een Y-strainer in veel verschillende fijnheden, afmetingen, materialen (waaronder rvs) en met verschillende aansluitingen gemaakt kan worden, is er voor bijna iedere toepassing een oplossing te vinden. Dit maakt Y-type strainers een zeer goede keuze voor gebruik in onder andere de voedingsmiddelenindustrie en de chemische industrie.

T-strainer:

Een T-strainer is een veelgebruikte filter in industriële en commerciële toepassingen, ontworpen om vuil en verontreinigingen uit vloeistoffen en gassen te verwijderen. Het bestaat uit een T-vormige behuizing die aan de leiding wordt aangesloten door middel van zijn aansluitingen op de inlaat en de uitlaat. Door zijn vorm staat het filterelement loodrecht op de vloeistof- of gasstroom. T-strainers staan bekend om hun eenvoudige ontwerp, gebruiksgemak en veelzijdigheid in verschillende omgevingen. Doordat het filterelement van een T-strainer makkelijker te bereiken is, is het onderhouden en reinigen van het filter makkelijker dan bij Y-strainers.

Basket strainer:

Een basket strainer is een strainer die gebruik maakt van een zeefkorf (basket) in de vorm van een mand. De mand (basket) hangt recht in zijn behuizing met een deksel aan de bovenkant die geopend kan worden door de moeren los te draaien. De basket is meestal gemaakt van een geperforeerde plaat en kan desgewenst bekleed worden met een filtergaas tot een fijnheid van 5 micron. Een basket strainer kan direct tussen het leidingwerk gemonteerd worden en heeft, zoals eerder aangegeven, een zeefkorf in het filterhuis zitten. Basket strainers kunnen voor een breed scala van toepassingen gebruikt worden en functioneert zowel als vacuümfilter ter bescherming van pompen of voor het verwijderen van ongewenste deeltjes uit een vloeistof- of gasstroom. Basket strainers kunnen in verschillende sectoren worden toegepast en hierdoor is het een van de meest gebruikte strainers. Basket strainers zijn verkrijgbaar met zowel een enkele filterkorf als met een dubbele filterkorf. Basket strainers met een dubbele korf worden ook wel duplex basket strainer genoemd. Een basket strainer onderscheid zich van een simplex strainer door het feit dat een basket strainer een grotere mandvormige filterkorf bevat. Basket strainers zijn daarom geschikt bij grotere flows en bij grotere hoeveelheden vervuiling.

Duplex strainer:

Duplex strainers zijn twee filter strainers die aan elkaar geschakeld zijn. Ze zijn ontworpen voor toepassingen waar de stroom niet kan worden onderbroken voor het reinigen van de korf of bij verstopping. Deze filter strainers worden vaak toegepast bij processen met continu-productie. Dit systeem heeft twee aparte korfhuizen en een klephendel tussen de twee korven om de vloeistofstroom naar één strainer te leiden terwijl de andere wordt gereinigd. Dit zorgt voor maximale efficiëntie, aangezien het systeem 100% operationeel blijft zonder stilstandtijd. Duplex strainers zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder RVS en messing. De zeef kan simpel worden gereinigd doordat er een deksel boven de zeef bevindt die makkelijk geopend kan worden.

Simplex strainer:

Simplex strainers zijn één enkele filterbehuizing met zeef, zoals een basket strainer dat ook is. Ze worden gebruikt om vreemde vaste deeltjes uit leidingen te verwijderen. Ze bieden goedkope bescherming voor pompen, kleppen en andere componenten in het systeem. Wanneer ze echter verstopt raken of gereinigd moeten worden, moet het systeem worden stilgelegd. Bij simplex strainers moet de volle korf worden vervangen door een lege korf voordat de stroom kan worden hervat. De korf kan wel makkelijk bereikt worden door middel van de deksel boven de zeef. De verschillen tussen simplex en duplex vloeistof strainers zitten niet alleen in hun ontwerp, maar ook in de sectoren en toepassingen waarin ze het meest nuttig zijn, omdat continu-productie hierbij niet mogelijk is. Het verschil met de basket strainer is de cilindrische korf die compacter is en daardoor minder flow en vuilvangcapaciteit bevat.

Puntzeef (temporary strainer):

Temporary strainers, ook bekend als puntzeven, zijn ontworpen voor gebruik in tijdelijke processen waar ze voor een korte periode worden ingezet. Deze strainers zijn ideaal voor situaties zoals de inbedrijfstelling of opstartfase van een nieuw proces, waar ze grof vuil uit de vloeistofstroom verwijderen. Temporary filter strainers zijn eenvoudig te installeren en te verwijderen tussen twee flenzen in uw leidingwerk.

 

Neem contact op met onze specialisten voor meer informatie en persoonlijk advies. Wij adviseren u graag bij het kiezen van de juiste strainers op maat.