Zeefmachines en separatoren

Wij leveren Ronde zeefmachines

Gespecialiseerd in Vibro-Energy Separatoren van hoogwaardige kwaliteit, lange levensduur en innovatief design.
Wij leveren het volledige gamma van Sweco zeefmachines en seperatoren. zowel de rechthoekige Trilzeven als ronde zeefmachines.
Daarnaast herspannen we zeefdekken voor alle merken.

Zeefmachines en separatoren
Sweco Pharmasep
De PharmAsep is een zeefmachine speciaal gemaakt voor de farmaceutische industrie. De trilzeefmachine maakt zeven, wassen en vacuümdrogen mogelijk, alles in één aseptische omgeving.
Rechthoekige trilzeefmachine
De Low profile Trilzeef machine is geschikt voor nat of droog scheiden met een hoge capaciteit en lange inbouw maat. Beschikbaar als single en dual motor trilzeefmachine.
self cleaning sliders voor Trilzeefmachine
Sliders voor uw self cleaning kit in uw zeefmachine.
Geperforeerde platen voor trilzeefmachines

Geperforeerde platen voor Self-cleaning kits.

Trilmotor voor trilzeefmachine

Trilmotoren voor zeefmachines vanaf 18 tot 72 inch.

low profile ronde Zeefmachine

De Low profile zaafmachine is speciaal ontwikkeld om zeer grote hoeveelheden product in korte tijd te zeven. 

Ronde trilzeefmachine

De zeefmachine speciaal ontwikkeld voor voedingsmiddelen en dranken, beschikbaar in 18 tot 72inch. De machine heeft een sanitaire afwerking en kan voorzien worden van CIP installatie.

V-pakking voor Trilzeefmachine
V-pakking voor het afdichten van uw zeefmachine. Verkrijgbaar in verschillende maten en materialen.
Flexibele aansluitmoffen
Flexibele aansluitmoffen in verschillende maten en materialen. Voor het transporten van uw product van en naar de zeefmachine.
Ronde trilzeefmachine
Trilzeefmachines verkrijgbaar in 18 t/m 72 inch, geschikt voor zowel natte als droge toepassingen.
zeefdekken en zeeframen voor trilzeefmachine
Ronde en rechthoekige zeefdekken voor uw trilzeefmachine. Verkrijgbaar in gelaste versie, gelijmde versie en Fusion.

Gespecialiseerd in Vibro-Energy Separatoren of beter bekend als tril zeefmachine van hoogwaardige kwaliteit, lange levensduur en innovatief design. Wij leveren het volledige gamma van Sweco zeefmachines en seperatoren. zowel de rechthoekige Trilzeven als ronde zeefmachines. Een ronde zeefmachine is zowel te verkijgen in een industriele afwerking als in een hygienische afwerking. Daarnaast herspannen we zeefdekken voor alle merken oa.: sweco sieves.

Door onze uitgebreide kennis zijn we in staat om de beste zeeftechniek en zeefmachine voor u te selecteren met optimale instellingen.
Door het selecteren van de juiste zeefmachine in combinatie met het zeefdek bereiken we een zeer efficiënte manier van zeven met een groot zeefoppervlak op een kleine vloeroppervlak. Speciale screening- separators voor het scheiden, fractioneren, classificeren van vaste stoffen en van vloeistoffen.

 

On site testen: Van Borselen verkoopt al sinds jaar en dag zeer succesvol zeefmachines en is volledig uitgerust wat betreft know-how, advisering en snelle levering van spare parts, merendeels vanuit voorraad. Zeefmachines zijn toepasbaar overal waar vaste stoffen in verschillende deeltjes grootte gescheiden moeten worden alsook scheiding vast/vloeistof. Zeefmachines worden ingezet in de kaasindustrie, chocolade produktie, tal van andere voedingsmiddelentoepassingen, chemische industrie, kunststofverwerking (granulaat), pigmenten, papier- en metaalindustrie etc. Om voorafgaand aan definitieve aankoop te testen welke type zeefmachine, welke grootte en maaswijdte optimaal is kunnen wij op uw lokatie met zeefmachines een test uitvoeren. Eventueel is het ook mogelijk om in ons laboratorium testen uit te voeren met monstermateriaal van uw produkt. vraag naar de mogelijkheden. 

 

Trilzeef:

Een Trilzeef is een essentiële apparaten in veel industrieën waar scheiding en sortering van materialen noodzakelijk zijn. De ronde trilzeef is een specifiek type trilzeef met een ronde vorm en wordt vaak gebruikt vanwege zijn compacte ontwerp en efficiëntie. 


Werking:
Een ronde trilzeef maakt gebruik van een motor die trillingen produceert. Deze trillingen zorgen ervoor dat de materialen die op de zeef worden geplaatst, bewegen. Afhankelijk van de grootte van de deeltjes en de maaswijdte van de zeef, zullen sommige deeltjes door de zeef vallen, terwijl andere op de zeef blijven liggen. Op deze manier worden de materialen gescheiden.


Voordelen van Ronde Trilzeven:
Efficiëntie: Vanwege hun ronde vorm, verdelen ronde trilzeven de trillingen gelijkmatig over het zeefoppervlak, wat resulteert in een effectievere scheiding van de deeltjes.
Compactheid: Het ronde ontwerp is vaak compacter dan rechthoekige of vierkante zeven, waardoor ze minder ruimte innemen in een productiefaciliteit.
Minder Onderhoud: Door hun eenvoudige ontwerp hebben ronde trilzeven vaak minder bewegende delen, wat kan leiden tot minder onderhoud en langere levensduur.
Flexibiliteit: Ze kunnen worden aangepast met verschillende maaswijdtes, afhankelijk van de specifieke behoeften van een toepassing.