Filterhuizen

Wij leveren Zakkenfilterhuizen

Van Borselen Filters is dé leverancier van kaarsenfilterhuizen, zakkenfilterhuizen, modulefilterhuizen, luchtfilterhuizen en meer. Dankzij onze ervaring en expertise zijn wij een van de grootste leveranciers van kaarsen- en zakkenfilterhuizen in Nederland. De filterhuizen die Van Borselen levert, worden gebruikt in de farmaceutische, chemische en voedingsmiddelen- en drankenindustrie. De filterhuizen van Van Borselen kunnen volledig naar uw wensen worden geproduceerd. Naast onze standaardreeks filterhuizen leveren wij volledig gedocumenteerde en gecertificeerde maatwerk filterhuizen.

Filterhuizen
sanitaire filterhuizen 10, 20 en 30 inch
Filterkaarsen filterhuis met hygiënische afwerking van 0.4 of 0.8RA. Beschikbaar in een lente tot 40inch en in verschillende drukklasse, en aansluitingen op de in- en uitlaat.
enkelvoudige filterhuizen VB-H-SR
Een RVS316 kaarsenfilterhuis geschikt voor één filterkaars, verkrijgbaar in 10, 20, 30 en 40inch. In het filterhuis kunnen zowel dubbel open eind filterkaars als filterkaarsen met een dubbele o-ring (code 3/222).
Multi round filterhousing made of SS316

Een industriële filterhuis is geschikt voor filterkaarsen. In een filterhuis kunnen tot 144 filterkaarsen van 40inch geplaatst worden. Deze Industriële filterhuizen zijn beschikbaar verschillende drukklassen, materialen en aansluitingen.

filterzakken huis meervoudig
De filterhuizen voor meerder filterzakken zijn te verkrijgen tot 12 filterzakken in één filterhuis. Dit maakt het filterhuis geschikt voor zeer hoge vloeistofstromen in een compact filterhuis. De filterhuizen kunnen naar wensen worden geproduceerd en worden geleverd in verschillende drukklasse en ATEX.
Sanitair kaarsenfilterhuis meervoudig

Filterkaarsen filterhuis met hygiënische afwerking van 0.4 of 0.8RA speciaal ontworpen voor de farmacie of voor de productie van voedingsmiddel en dranken. De filterhuizen zijn beschikbaar vanaf 3 filterkaarsen tot 144 stuks in verschillende lengtes tot 40inch. Naast de keuze voor het aantal filterkaarsen is er ook veel keuze in materialen, drukklassen, en aansluitingen.

Zakkenfilterhuis maat 1

Filterhuizen geschikt voor grootte 3 en grootte 4 filterzakken. Standaard geproduceerd in 8 bouwvormen en leverbaar in verschillende drukklassen en aansluiting op de in- en uitlaat. 

Filterhuizen

Bij Van Borselen Filters leveren wij filterhuizen van de hoogste kwaliteit en op maat gemaakt. Onze expertise en ervaring garandeert dat wij voor elk merk een geschikt alternatief kunnen bieden. Wij zetten ons in voor de ontwikkeling van superieure filteroplossingen, waarbij innovatie en kwaliteit voorop staan. Bij Van Borselen Filters staat persoonlijk contact centraal. Heeft u vragen, interesse in onze producten, of behoefte aan advies? Neem dan gerust contact met ons op via 0031 (0)79 34 123 14 of stuur een e-mail naar info@vanborselen.nl.

Een filterhuis kan worden geproduceerd met verschillende aansluitingen, in verschillende grootten, variërend in maximale druk en kan worden gebruikt voor verschillende toepassingen, waaronder de farmacie, chemie en de behandeling van water.

Kaarsenfilterhuis

Wij bieden kaarsenfilterhuizen aan in zowel enkelvoudige als meervoudige varianten. De lengte van de filterhuizen kan oplopen tot filterkaarsen 40 inch en één enkel filterhuis kan maximaal 144 kaarsen bevatten. Afhankelijk van de eisen van de industrie kunnen de filterhuizen volledig sanitair worden afgewerkt tot een oppervlakteafwerking van 0.4 Ra. Deze sanitaire filterhuizen worden veel toegepast in de farmaceutische industrie. Onze filterhuizen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en drukklassen. Wij zijn volledig op de hoogte van de toenemende technische eisen van ontwerpcodes zoals ASME VIII, PD5500 en EN13445. Daarnaast zijn onze filterhuizen gecertificeerd volgens de ATEX- en Pressure Equipment Directive (PED) 2014/68/EU-normen. Bekijk hier ons assortiment voor filterkaarsen.

Zakkenfilterhuis

Het zakkenfilterhuis is te verkrijgen in standaard 4 verschillende formaten (size 1,2, 3 en 4). Naast de zakkenfilterhuizen waar één filterzak in gaat heb je voor size 1 en 2 ook meervoudige zakkenfilterhuizen. Afhankelijk van de wensen die de betreffende industrie stelt, kunnen de filterhuizenhuizen volledig sanitair worden afgewerkt tot 0.4RA. Deze sanitaire zakkenfilterhuizen worden veel in de farmaceutische industrie toegepast. De filterhuizen zijn leverbaar in verschillende materialen en drukklassen. Standaard zijn de filterhuizen beschikbaar tot een maximale druk van 10 bar. Een hogere maximale druk is ook mogelijk op aanvraag. Dit type filterhuis is veel voorkomend voor de behandeling van water, in de chemie en voedingsmiddelen en dranken. Wij zijn bekend met de toenemende technische eisen van ontwerpcodes zoals o.a. ASME VIII, PD5500 en EN13445. Onze filterhuizen zijn ATEX en Pressure Equipment Directive (PED) 2014/68EU gecertificeerd.

Een breed scala aan hoogwaardige filterhuizen

Wij leveren een breed scala aan hoogwaardige filterhuizen. Ons aanbod aan filterhuizen is geschikt voor diverse sanitaire als industriële toepassingen. Naast ons standaard assortiment kunnen al onze filterhuizen op maat worden gemaakt om aan uw specifieke wensen te voldoen. Een kort overzicht van een aantal van onze meest gevraagde filterhuizen:

 

 • Enkelvoudig Sanitair Kaarsenfilterhuizen
  Ons enkelvoudige sanitair kaarsenfilterhuis heeft een hygiënische afwerking met een oppervlakte ruwheid (RA) van 0.4 of 0.8. Dit enkelvoudig filterhuis is te verkrijgen in lengtes van 10 inch tot wel 40 inch en biedt verschillende drukcategorieën en in- en uitgangsconnecties. Dit filterhuis word vaak samen gekocht met BorsoPES of BorsoPTFE-M
 • Zakkenfilterhuis (Grootte 1 en 2)
  Onze (rvs) zakkenfilterhuizen, gemaakt van topkwaliteit rvs 316L roestvrij staal, zijn beschikbaar in maten 1 en 2. Deze filterhuizen leveren wij in zeven verschillende ontwerpen en kunnen worden voorzien van diverse in- en uitgangsconnecties. In dit filterhuis passen filterzakken Grootte 1 (lengte 400 mm) en Grootte 2 (lengte 800 mm). Deze filterhuizen zijn universeel, waardoor ieder merk filterzak erin past. Dit filterhuis is standaard beschikbaar in 8 bouwvormen voor positionering van de inlaat en de uitlaat, maar kan daarnaast ook op maat gemaakt worden.  Dit type filterhuis wordt vaak gekocht in combinatie met de filterzakken Nylon, Polypropyleen, Polyester of een gaas materiaal.
 • Zakkenfilterhuis (Grootte 3 en 4)
  Deze (rvs) filterhuizen zijn specifiek ontworpen voor filterzakken van grootte 3 en 4. U heeft de keuze uit filterhuizen met klem- of boutsluitingen, alsook verschillende ontwerpen.  Dit type filterhuis word vaak samen gekocht met filterzakken in Nylon, Polypropyleen, Polyester of een gaas materiaal. 
 • Polypropyleen X100 Filter
  Het X100 filterhuis, vervaardigd uit versterkt polypropyleen, is ideaal voor toepassingen waarbij roestvrij staal niet toepasbaar is. Dit filterhuis is compatibel met zowel filterkaarsen als filterzakken en wordt breed toegepast, waaronder in de chemie of voor de behandeling van water.
  PVDF en Polypropyleen Filterhuizen (Kunststof)
  Voor de filtratie van corrosieve of chemische vloeistoffen waarbij roestvrij staal niet toepasbaar is, bieden wij filterhuizen aan die vervaardigd zijn uit PVDF of Polypropyleen. Deze filterhuizen zijn geschikt voor zowel filterzakken als filterkaarsen.
 • Horizontale Lenticulaire Filtermodules
  Ons horizontale filtermodule is ontworpen voor 16-inch dubbel open end lenticulaire modules met vlakke pakkingen (DOE). Vervaardigd uit duurzaam roestvrij staal 316L, biedt dit filterhuis een sterk ontwerp voor dagelijks gebruik en faciliteert dieptefiltratie in een gesloten systeem.
  Filtermodules Onze filtermodules zijn van hoge kwaliteit, vervaardigd uit roestvrij staal, en zijn perfect geschikt voor filtermodules en lenticulaire filters. Ontworpen voor dagelijks gebruik, biedt dit filterhuis dieptefiltratie zonder "drip loss" en kan het volledig aangepast worden aan uw specifieke toepassing.
 • Filterzakkenhuis met Boutsluiting (Grootte 1 en 2)
  Deze filterhuizen zijn ideaal voor grootte 1 en 2 filterzakken. Ze komen in zeven verschillende ontwerpen en bieden verschillende drukcategorieën en in- en uitgangsconnecties.
 • Meervoudige Filterzakkenhuis
  Onze meervoudige variant aan (rvs) filterhuizen kunnen tot 12 filterzakken bevatten in één compact filterhuis, geschikt voor zeer hoge vloeistofstromen. Deze filterhuizen kunnen volledig op maat worden gemaakt en zijn beschikbaar in verschillende drukcategorieën en ATEX.
 • Enkelvoudige Filterhuizen VB-H-SR
  Dit RVS316 kaarsenfilterhuis is geschikt voor één filterkaars en verkrijgbaar in 10, 20, 30 en 40 inch. Het filterhuis is geschikt voor zowel dubbel open eind filterkaarsen als filterkaarsen met een dubbele o-ring (code 3/222).
   

Filterhuis voor Filterkaarsen

Onze industriële filterhuizen zijn geschikt voor filterkaarsen en kunnen tot wel 144 filterkaarsen van 40 inch bevatten. Deze filterhuizen zijn leverbaar in verschillende drukcategorieën, materialen en connecties.

 

Neem contact op met onze specialisten voor meer informatie en een persoonlijk advies en wij adviseren u bij het kiezen van de juiste filterhuis op maat.