Filterzakken

Wij leveren Nylon Filterzakken

Van Borselen heeft een volledig programma filterzakken voor de porcesindustrie, de van borselen filterzakken zijn zowel in standaard afmetingen als op maat gemaakt te verkrijgen. De filterzakken zijn te verkrijgen in verschillende materialen waaronder: Polypropyleen, Nylon, Polyester, Nomex, Ryton, PTFE en meer.  Een filterzak is te verkijgen in micronages van 0.5µm tot 1800µm. Al onze filterzakken zijn siliconen vrij en Ec en Foodgrade goedgekeurd. De verschillende materialen zijn te verkrijgen als: filt filter of mesh filterzakken.

 

Filterzakken
Multi layer felt filterzakken

Multi Layer Felt Filterzakken zorgen voor een multi stage dieptefiltratie in één enkele filterzak. Meerlaagse filterzakken kunnen worden geproduceerd met 2 of 3 lagen Polypropyleen of Polyester materiaal

Filterzak selectie Guide

Filter zak Grootte/ Bag size Diameter (mm) Lengte/ Lenght (mm) Oppervlakte/ Surface (m2) inhoud/ Vulume (L) Flow (m3/hr)
1 180 430 0.25 11 20
2 180 810 0.5 20 40
3 104 230 0.07 1.9 6
4 104 360 0.12 3.2 10

 

Chemisch bestendigheid zakken filter

Media/ collar type Acids Alkali Solvent Oxidant Max. Operating Temp. (C)
Polyester filterzak G G E P 140
Polypropylene Filterzak E E G G 93
Nylon filterzak F G E F 110
Nomex G G E E 200
PTFE E E E E 260
Santoprene E E E E 200

Table key: P= Poor, F = Fair, G= Good, E= Excelent

Als alternatief op een zakkenfilter bieden wij onderandere meltblown, high flow, RVS en andere filterkaarsen.

Bekijk de categorie felt filter / filt filter en mesh filters voor ons assortiment filterzakken.

Voor vragen over uw zakken filter kunt u altijd contact opnemen met ons.

Van Borselen heeft een volledig programma industriële filterzakken van Europesche top kwaliteit. Al onze filterzakken worden zijn van europesche kwaliteit a en voldoen aan de gestelde eisen voor voedingsmiddelen en zijn vrij van silicone. 

Onze filterzakken worden veel gebruikt voor het filtrerenm van, chemische vloeistoffen, resins, verf, eetbare oliën en voor het filtreren vanvoedingsmiddelen.

Van Borselen lheeft een zeer grote voorraad filterzakken beschikbaar in ons magazijn in Zoetermeer, waardoor wij vaak uitvoorraad kunnen leveren. 

Van Borselen heeft de breedste range filterzakken beschikbaar in de markt en leveren al meer dan 100 jaar in heel europa! 

Felt Mesh Alternatief  Specials
Filterzakken Polypropyleen felt Filterzakken Polypropyleen mesh zakken filter Gaf Olie absorptie filterzakken
Polyester naaldvilt filterzakken Nylon monofilament filterzakken zakken filter Eaton  Water absorberende filterzakken
Extended life polypropylene naaldvlit filterzakken Duplo filterzakken Zakken filter FSI 500 series filterzakken
Duplo filterzakken Filterzakken polyester mesh zakken filter Pall Ryton zakfilter voor hoge temperaturen
Extended life polyester naaldvilt filterzakken Polyester multifilament filterzakken   zakfilter op maat gemaakt. 
Absolute rated filterzakken hoge capaciteit filterzakken   Custom made filterzakken
Multi-layer filterzakken     Thermisch gelaste filterzakken
Hoge capaciteit filterzakken     Olie absorptie filterzakken
Nylon felt filterzakken     Polyester multifilament filterzakken
filterzakken polypropyleen     absolute rated filterzakken


Een zakkenfilter is een uitstekende oplossing voor het filteren van verschillende soorten vloeistoffen, waaronder water, olie en chemische stoffen. Deze . Zakkenfilters zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en poriegroottes, zodat ze geschikt zijn voor diverse toepassingen.

Een van de belangrijkste voordelen van zakkenfilters voor vloeistoffen is hun hoge efficiëntie en vuilopvang cappaciteit. Ze zijn in staat om zelfs de kleinste deeltjes uit de vloeistof te filteren. Daarnaast zijn zakkenfilters eenvoudig te installeren en te vervangen, wat zorgt voor een efficiënt en kosteneffectief filtersysteem.

Zakkenfilters  zijn geschikt voor diverse toepassingen, zoals het filteren van koelvloeistoffen in de metaalbewerking, het zuiveren van drinkwater en het verwijderen van onzuiverheden uit chemische oplossingen. Het is belangrijk om bij het kiezen van een zakkenfilter rekening te houden met factoren als de vereiste doorstroomsnelheid, de viscositeit van de vloeistof en de vereiste filtratienauwkeurigheid.

Bij het gebruik van zakkenfilters is het ook belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren om de optimale filterprestaties te behouden. Het vervangen van de zakken op regelmatige basis zorgt ervoor dat het systeem effectief blijft en voorkomt dat onzuiverheden zich ophopen in de vloeistof.

Zakken filters worden bijvoorbeeld veel toegepast te bescherming van RO-systeem of  membraanfiltratie.

Voor meer specifieke informatie omtrent onze zakkenfilter / filterzakken kijkt u op filterzakken of neemt u direct contact met ons op via 079-3412314 of Email