Van Borselen levert kwaliteitsfilters voor industriële toepassingen

Filterzakken

Van Borselen heeft een volledig programma industriële filterzakken, zowel in standaard afmetingen als op maat gemaakt.

Al onze filterzakken zijn siliconen vrij en Foodgrade goedgekeurd.

Filt filterzakken

Filt filterzakken Polypropyleen

Van Borselen Polypropyleen Filterzakken worden geproduceerd uit 100% zuivere vezels. De Polypropyleen filterzakken hebben een gelaste naad, waardoor de mogelijkheid van vloeistofbypass door naaldgaten wordt uitgesloten. De Polypropyleen filterzak is verkrijgbaar in 0,5 tot 200 micron. Al onze filterzakken worden vervaardigd volgens ISO 9001 kwaliteitsnormen en onder siliconenvrije en voedselveilige omstandigheden. De Van Borselen zak filters kunnen zowel in een open als gesloten system worden gebruikt en zijn naast de standaard maten te verkrijgen in klant specifieken maten. 

Filt filterzakken Polyester

Van Borselen Polyester Filterzakken worden geproduceerd uit 100% zuivere vezels. De Polyester  filterzakken hebben een gelaste naad, waardoor de mogelijkheid van vloeistofbypass door naaldgaten wordt uitgesloten. De Polyester filterzak is verkrijgbaar in een bereik 0,5 tot 200 micron.Al onze filterzakken worden vervaardigd volgens ISO 9001 kwaliteitsnormen en onder siliconenvrije en voedselveilige omstandigheden. 

Multi Layer Filt Filterzakken

​Multi Layer Felt Filter Bags zorgen voor een multi stage dieptefiltratie in één enkele filterzak. Meerlaagse filterzakken kunnen worden geproduceerd met 2 of 3 lagen Polypropyleen of Polyester materiaal, De Multi Layer Felt Filterbags zijn verkrijgbaar in een bereik van 0,5 tot 200 micron

Filt Filtezak High Efficiency

De High Efficiency filterzakken bestaan uit maximaal 4 lagen Meltblown polypropyleen en polyester media, inclusief een buitenmantel om vezelmigratie te voorkomen. Deze buitenste laag biedt ook ondersteuning aan de filtermedia. De high efficiency filterzakken worden standaard geleverd met een Polyloc en zijn volledig gelast om ervoor te zorgen dat er geen bypass bij de korf en door naaldgaten kan ontstaan.

Filt Filterzak Absolute

De absoluut filterzak bestaat uit maximaal 8 lagen meltblown polypropyleen en polyester media, inclusief een buitenste laag om migratie van vezels te voorkomen. Deze buitenste laag biedt ook ondersteuning aan de filtermedia. De absoluut filterzakken worden standaard geleverd met een Polyloc en zijn volledig gelast zodat er geen bypass aan de korf en door naaldgaten kan ontstaan.

Verkrijgbaar in 0,5 tot 5 micron Absolute Rated 99,98% Beta 5000

Filt Filterzak Duplo

De Duplo-serie biedt tot 50% meer oppervlakte dan een conventionele Filterzak en is ontworpen om de klant een langere levensduur te geven zonder veranderingen aan de filterbehuizingen. De totale filtratiekosten worden drastisch verlaagd door de innovatieve "W"-vorm van de filterzak, die als bijkomend voordeel heeft dat er minder productverlies optreedt.

Filt Filterzak Extended Life

Extended Life Filter Bags zijn verkrijgbaar in Polypropyleen of Polyester naaldFilt. Variërend van 0,5-100 micron, en kan een levensduur hebben die tot 5 keer zo lang is als die van de gelijkwaardige standaard filterzak.

Complete range filterslangen

Op maat gemaakt t.b.v. ontstoffingsinstallaties
Polyester, Antistatisch, NOMEX, ryton, etc. etc.

Mesh Filterzakken

Mesh Filterzak Nylon

Van Borselen filters Nylon Mesh Filterbags hebben een precisie geweven structuur die gefixeerd is om een absolute micronwaarde te kunnen geven zonder dat er vezelmigratie optreedt. Voor de Nylon Mesh Filterbags is een precisie geweven structuur nodig.

De Nylon Mesh filterzakken zijn verkrijgbaar in een bereik van 1 tot 1550 micron.

Mesh Filterzak Polyester

Van Borselen filters Polyester Mesh Filterzakken hebben een precisie geweven structuur die gefixeerd is om een absolute micronwaarde te kunnen geven zonder dat er vezelmigratie optreedt. Voor de Polyester Mesh zakfilters is een precisie geweven structuur gebruitkt. 

De Polyester Mesh filterzakken zijn verkrijgbaar in een bereik van 1 tot 1550 micron.

Mesh Filterzak Polypropylene

Van Borselen filters Polypropylene Mesh Filterzakken hebben een precisie geweven structuur die gefixeerd is om een absolute micronwaarde te kunnen geven zonder dat er vezelmigratie optreedt. Voor de Polypropylene Mesh Filterbags is een precisie geweven structuur nodig.

De Polypropylene Mesh filterzakken zijn verkrijgbaar in een bereik van 1 tot 1550 micron.

Mesh Filterzak Duplo

De Duplo-serie biedt tot 50% meer oppervlakte dan conventionele zakken en is ontworpen om de klant een langere levensduur te geven zonder veranderingen aan de filterbehuizingen. De totale filtratiekosten worden drastisch verlaagd door de innovatieve "W"-vorm van de filterzak, die als bijkomend voordeel heeft dat er minder productverlies optreedt.

Absorptie Filterzakken

Olie Absorptie Filterzakken

​De Van Borselen Olie absorptie filterzakken hebben een rendament van >90%, dit door de meerlaagse structuur met maximaal 4 lagen. De Olieverwijderingsfilterzakken worden standaard geleverd met een Polyloc en zijn volledig gelast zodat er geen bypass aan de korf en door naaldgaten kan ontstaan. Voor een langere levensduur kunnen onze OA-filters worden gecombineerd met een voorfilterlaag. 

Van Borselen Filters
Argonstraat 66
2718 SN Zoetermeer
Nederland
079-341 23 14
info@vanborselen.nl
ma-vr 08:30-17:00
KvK-nummer: 27103715