Bernoulli filter / zelfreinigend filter

Bernoulli filter / zelfreinigend filter

Het zelfreinigende automatische filter (Bernoulli Filters) is geschikt voor een groot aantal toepassingen. Het is een zelfreinigend en onderhoudsvrij filter en wordt gebruikt om verontreinigende deeltjes te verwijderen uit sterk vervuild koel- en proceswater en andere vloeistoffen, bijv. uit natuurlijke waterbronnen (zeewater, rivierwater) en verwarmings- en koelsystemen en -processen.

Voor meer informatie klik hier of neem contact op via de telefoon of e-mail

Meer informatie

Materiaal Glasvezel, RvS 316L, SS304, SS316, SS316TI
Toepassing Water, Voedingsmiddelen en drank, Chemie, Semiconductor, Automotive, Agricultuur

Product bijlagen / Datasheet

Omschrijving / Bernoulli filter / zelfreinigend filter

Het zelfreinigende Bernoulli filter is ideaal als voor- filtratie in waterbehandeling of ter bescherming van platenwarmtewisselaars en gevoelige procesapparatuur zoals spray nozzels.

Het Bernoulli zelfreinigend filter is een zelfreinigend filtersysteem dat gebruikmaakt van het principe van de wet van Bernoulli, een natuurkundig principe dat het gedrag van vloeistoffen en gassen beschrijft.  Een Bernoulli filter is een filtratiesysteem dat automatisch onzuiverheden uit een stromende vloeistof verwijdert zonder het wisselen van filters of het handmatige reiniging. De reiniging gebeurt op basis van het Bernoulli-principe, dat stelt dat de druk van een stromende vloeistof omgekeerd evenredig is aan de snelheid van die stroming. Met andere woorden, wanneer de snelheid van de vloeistof toeneemt, daalt de druk en vice versa. Bernoulli filters maken gebruik van dit principe om verontreinigingen te verwijderen. Wanneer onzuiverheden zich ophopen op het filteroppervlak, vermindert dit de stromingssnelheid op dat specifieke punt. Als gevolg daarvan stijgt de druk boven de onzuiverheid, waardoor een automatisch reinigingsmechanisme in werking treedt. Een pneumatische arm met een schotel gaat vlak langs de filterkorf, waardoor een stoom versnelling wordt gecreëerd die de onzuiverheden wegspoelt en het filter schoonmaakt.
Het voordeel van Bernoulli filters is dat het efficiënt onzuiverheden verwijdert zonder dat handmatige reiniging nodig is. Dit maakt het geschikt voor een breed scala aan toepassingen. het word bijvoorbeeld Toegepast bij bedrijfstakken variërend van elektriciteitsproductie, petrochemie, HVAC, staalproductie, aquacultuur, farmacie, pulp- en papierindustrie, en voedingsmiddellen industrie. Het is bijvoorbeeld de oplossing voor mosselproblemen in koelwater (brakwater). Bescherming van warmtewisselaars.

Flows: 50 - 10,000 m3/uur.
Materiaal: PVC, glasvezel, roestvaststaal (BSP-BSG-BSS).
Standaard types: DN-65, 80, 150, 200, 250, 300, 400, 500, 600 en groter op aanvraag.
Micronages: vanaf 100 micron 

Het is mogelijk om de Bernoulli filters naar uw wens aan te passen. Uiteraard beschikken wij ook over diverse andere types zelfreinigende filters, waaronder back fluch filters, Schraap filters, bernoulli filters en meer.

Dit is ons alternatief voor de volgende producten