BorsoWound Big Blue

BorsoWound Big Blue

BorsoWound Big Blue filters kaarsen zijn een touw gewonden filterkaars met een diameter van 11.4cm. wat resulteerd is een hoge flow in een compact ontwerp. beschikbaar in verschillende maten en materialen. 

Voor meer informatie klik hier of neem contact op via de telefoon of e-mail

Meer informatie

Materiaal Nylon, Polypropyleen, Polyester, Glasvezel, Katoen, Ryton
Toepassing Water, Voedingsmiddelen en drank, Chemie, Olie en gas, Automotive, Verf hars en coating
Soort Dieptefilterkaars
Cartridge lenght 254mm (10”), 508mm (20”)
Micron 0.5, 1, 5, 10, 20, 25, 30, 50, 100, 125, 200
Adapters Doe / Double open end
Afmeting BIG Bleu
Filter media Polypropyleen, Polyester, Nylon

Product bijlagen / Datasheet

Omschrijving / BorsoWound Big Blue

BorsoWOUND Touw gewonden Big Blue filterkaarsen zijn een populaire keuze als het gaat om efficiënte en betrouwbare filtratie. Deze filters zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en lengtes om aan verschillende filtratiebehoeften te voldoen. De big bleu filters hebben een diameter van 11,4cm waardoor ze veel meer liters per uur kunnen filteren ten opzichten van de standaard filterkaarsen. 

Materialen:

Gewonden filters zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, elk met zijn eigen kenmerken en toepassingen. De veelgebruikte materialen zijn onder andere:

Polypropyleen (PP): Polypropyleen gewonden filters worden veel gebruikt vanwege hun uitstekende chemische bestendigheid en compatibiliteit met een breed scala aan vloeistoffen. Ze vangen effectief sediment, zand, roest en andere deeltjes op, waardoor uw vloeistof schoner wordt. De maximale temperatuur voor polypropyleen filters ligt meestal tussen 80°C en 82°C.

Katoen: Katoenen gewonden filters bieden uitzonderlijke filtratie voor toepassingen waarbij een hoge vuilretentiecapaciteit vereist is. Katoenen filters hebben over het algemeen een maximale temperatuurbestendigheid van ongeveer 120°C.

Ryton: Ryton gewonden filters bieden superieure weerstand tegen chemische aantasting, waardoor ze geschikt zijn voor uitdagende filtratieomgevingen. Ze staan bekend om hun duurzaamheid en levensduur in toepassingen waar agressieve chemicaliën of hoge temperaturen aanwezig zijn. De maximale temperatuur voor Ryton filters kan variëren van 120°C tot 150°C, afhankelijk van het specifieke product en de keuze van binnenkern.

Nylon: Nylon gewonden filters vertonen uitstekende mechanische sterkte en weerstand tegen organische oplosmiddelen. Deze filters worden vaak gebruikt in toepassingen waar olie of koolwaterstoffen aanwezig zijn in de te filteren vloeistof. De maximale temperatuur voor Nylon filters ligt meestal tussen 110°C.

Glasvezel: Glasvezel gewonden filters bieden uitstekende duurzaamheid en weerstand tegen een breed scala aan chemicaliën en oplosmiddelen, waardoor ze geschikt zijn voor veeleisende filtratietoepassingen. In combinatie met een roestvrijstalen kern zijn ze hittebestendig tot 400°C (752°F).

 

Doorstroomsnelheden:

De doorstroomsnelheden voor Big Blue touw gewonden filters in lengtes van 10 en 20 inch kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals het filtermateriaal, de micronwaarde en de waterdruk. Als algemene richtlijn zijn hierbij benaderende doorstroomsnelheden voor deze filterlengtes:

10-inch Big Blue-filter: De doorstroomsnelheid voor een 10-inch Big Blue-filter ligt meestal tussen 10 en 15 gallon per minuut (GPM), afhankelijk van het specifieke filterpatroon en de systeemomstandigheden.

20-inch Big Blue-filter: De doorstroomsnelheid voor een 20-inch Blue-filter is over het algemeen hoger en kan variëren van 15 tot 20 GPM, afhankelijk van het filterpatroon en de systeemomstandigheden.

Dit is ons alternatief voor de volgende producten