Een Y Filter of Y Strainer is een zeer geschikt om ongewenste vaste stoffen uit uw vloeistof of gastroom te verwijderen. De naam zegt het al, dit type filter is gebouwd in de vorm van de letter ‘Y’ en heeft aan weerszijde een aansluiting om direct tussen leidingwerk gezet te worden. Er is dus geen extra behuizing en leidingwerk nodig om te kunnen filtreren. Om deze reden is een Y Filter zeer makkelijk in gebruik. 

Binnenin de Y Filter / Y Strainer zit een inzetzeef die geproduceerd kan worden in verschillende micronages, variërend van 5 micron tot enkele millimeters. Hierdoor is het mogelijk om zowel grove vaste stoffen als kleine vaste stoffen te verwijderen met een strainer. De onderzijde van de Y Strainer / Y Filter kan worden geopend. De inzetzeef kan dan makkelijk worden verwijderd en teruggeplaatst om gereinigd te worden. 

Er zijn twee soorten aansluitingen voor de Y Filter / Y Strainer. Er is een variant met schroefdraad-aansluiting en een variant met flens-aansluiting. Voor beide varianten geldt dat de aansluiting in verschillende groottes kunnen worden gemaakt. Zo is er altijd een Y Filter / Y Strainer geschikt voor de flow die u wenst te behalen en die past op uw leidingwerk. Tot slot kunnen deze filters worden geproduceerd in verschillende materialen en drukklassen, zodat er altijd een variant is die geschikt is voor uw proces.

 

We staan klaar om u te helpen!
Bij Van Borselen vindt u een uitgebreid assortiment aan filters / strainers. Neem gerust contact met ons op via +31(0)793412314 voor advies op maat. We helpen u graag verder!